Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Чеферин: 80 процента от първенствата ще завършат

Спорт

Чеферин: 80 процента от първенствата ще завършат

Снимка:

"Всеки има право на свободен избор в това отношение"

Президентът на УЕФА Александър Чеферин смята, че сезоните в повечето европейски първенства по футбол ще бъдат довършени. Кампанията спря малко преди средата на март заради пандемията от Covid-19, като германската Бундеслига рестартира днес.

"Мисля, че поне 80 процента от лигите ще довършат сезона. Всеки има право на свободен избор в това отношение. Що се отнася до мачовете от Шампионската лига и Лига Европа, ще трябва да почакате решението на Изпълкома на УЕФА, който трябва да потвърди датите на оставащите срещи. Но мога да кажа, че ако ситуацията не се промени драстично в катастрофични размери и остане такава, каквато е в момента, то сезонът в евротурнирите ще може да завърши  през август", заяви Чеферин.

Първенствата във Франция, Белгия и Холандия, обаче, бяха прекратени преждевременно заради разпространението на Ковид-19.

"Тези, които решиха да не доиграят сезона, ще трябва да преминат през предварителните кръгове, ако искат да участват в турнирите на УЕФА през следващия сезон",  каза Чеферин.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още