Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Дания обяви война на Англия

Спорт

Дания обяви война на Англия

Дания обяви война на Англия - Tribune.bg

Двата отбора излизат за полуфинала на Евро 2020 на „Уембли“ в сряда.

Датският национален селекционер Каспер Хюлманд скочи на премиера Борис Джонсън. Причината за гнева на треньора е в ограниченията за феновете на „червения динамит“ на влизане във Великобритания с оглед на мерките срещу пандемията от коронавирус.

„Надявам се Борис Джонсън да се събуди и да позволи на хилядите датски фенове, които искат да дойдат на мача, да го направят“, изригна Хюлманд.

Дания е в червения списък на британското правителство, което принуждава гражданите на тази държава да прекарат 10-дневна карантина в хотел при пристигане в страната. Това прави невъзможно присъствието на привържениците на скандинавския тим за битката в сряда. Само датчани, пребиваващи във Великобритания, ще могат да отидат на мача. Това значително ще ограничи подкрепата, която Дания ще получи.

Както е известно, за полуфиналите и финала „Уембли“ ще може да приеме 60 000 души (при капацитет от 90 000 места). Както може лесно да се предположи, почти всички ще викат за Англия. Заради британските рестрикции имаше вариант финалът да се премести в Будапеща или Рим, но в крайна сметка Джонсън се съгласи ВИП гостите на решителната битка за трофея да не минават карантина.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети