Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Джокович пречупи Беретини и спечели титла №20 от Големия шлем

Спорт

Джокович пречупи Беретини и спечели титла №20 от Големия шлем

Джокович пречупи Беретини и спечели титла №20 от Големия шлем - Tribune.bg

Световният номер едно в мъжкия тенис спечели за трети пореден и общо шести път в кариерата си „Уимбълдън“.

Новак Джокович постигна обрат срещу италианеца Матео Беретини и го победи с 6:7 (4), 6:4, 6:4, 6:3.

Така сърбинът пренаписа историята на тениса, защото спечели своя 20-и трофей от Големия шлем и се изравни с рекордьорите по отличия Роджър Федерер (Швейцария) и Рафаел Надал (Испания).

34-годишният Ноле остана непобеден в турнира от 2016 година, макар да не започна добре срещу дебютанта в големи финали от Италия, който е под №9 в световната ранглиста.

Беретини изостана с 2-5 във финала на „Ол Ингланд Клъб“, но след това показа защо се намираше в серия от 11 поредни победи на трева и навакса изоставането си, за да стигне до тайбрек.

В него италианецът бе по-вдъхновен и се наложи със 7-4, за да поведе в резултата. Джокович отговори по шампионски и проби още в откриващия гейм на втората част, след което натрупа преднина от 4-0, която Беретини успя частично да намали, но в крайна сметка съперникът му изравни след 6-4.

В третия сет един пробив бе достатъчен за Джокович, за да стигне до успех с 6-4, а Беретини започна да показва първи признаци на умора. Четвъртата част бе равностойна до 3-3, когато петкратният шампион нанесе своя удар и взе подаването на съперника си, след което затвори мача с нов пробив при третия си мачбол след 3 часа и 23 минути игра.

Статистиката след края на срещата подчерта по-солидната игра на Джокович, като той направи по-малко печеливши удари от съперника си - 31 срещу 57 за Беретини, но и значително по-малко непредизвикани грешки (21/47). Джокера често използваше атаки към мрежата с добра успеваемост, като спечели 34 от 48 такива разигравания.

По този начин сърбинът продължава да крачи уверено и към едно изключително постижение - спечелването на календарен Шлем, като за целта му остава да стане шампион и на Ю Ес Оупън по-късно това лято.

Той ще има шанс дори да постигне така наречения Златен шлем, ако се пребори и за титлата на сингъл от Олимпийски игри в Токио.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати