Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Джокович спечели Ролан Гарос след феноменален обрат

Спорт

Джокович спечели Ролан Гарос след феноменален обрат

Джокович спечели Ролан Гарос след феноменален обрат - Tribune.bg

Новак Джокович триумфира с втора титла от "Ролан Гарос".

Сърбинът обърна Стефанос Циципас с 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:2, 4:3 във финала и стана първият в Оупън ерата, който е триумфирал поне по два пъти във всеки един турнир от Големия шлем. Това беше и общо 19-и "мейджър" трофей за Ноле. Така той се доближи на само един от рекордьорите по този показател Роджър Федерер и Рафаел Надал (20).

Финалът започна с продължителен сервис-гейм на Циципас, който трябваше да спасява 2 точки за пробив. Той обаче се справи и не позволи да загуби подаването си още на старта. В следващите минути играта беше равностойна и геймовете вървяха с предимство на сервиращия. Драмата дойде в края на сета. Посрещайки при 5:4, Циципас стигна до сетбол, но Джокович спаси подаването си. Нещо повече, в ответния гейм сърбинът проби и поведе с 6:5, като получи правото да сервира за сета. Вместо това обаче неочаквано последва нов пробив и сетът влезе в тайбрек. В него Циципас поведе с 4:0 точки, но Джокович първи стигна до сетбол при 6:5 в своя полза. Следващите 3 точки бяха за Циципас, като по този начин той си осигури първия сет.

Надмощието на гръцкият талант във втората част беше видимо и след два пробива на сметката си той се наложи с 6:2 гейма, доближавайки се само на сет от така мечтания триумф в Париж.

В третата част Ноле вече нямаше право на грешка. Решаващ се оказа четвъртия гейм, в който след близо 10-минутна битка, Джокович успя да реализира пробив и поведе с 3:1. До края сърбинът не позволи на Циципас да върне брейка и след успех с 6:3 завърза интригата в мача.

Преди началото на четвъртата част Циципас взе медицински таймаут и очевидно изпитваше физически дискомфорт в областта на гърба. Това оказа ефект върху представянето му и за 10-ина минути Джокович поведе с 4:0 гейма, след което взе и сета с 6:2, вкарвайки финала в решаващ пети сет. В него Ноле първи проби за 2:1 и не допусна грешка до края на срещата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети