Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Екатерина Дафовска за Кузманов: Въпреки него имаме 8 квоти за Олимпиадата

Спорт

Екатерина Дафовска за Кузманов: Въпреки него имаме 8 квоти за Олимпиадата

Екатерина Дафовска за Кузманов: Въпреки него имаме 8 квоти за Олимпиадата - Tribune.bg
Снимка:

„За втора поредна Олимпиада имаме 8 квоти и искам да посветя този успех на бившия спортен министър Андрей Кузманов, който грешно се изказа, че имаме само една квота, а федерацията разполага с толкова много пари. Искам да му пожелая и той да класира толкова спортисти за Олимпийски игри. Знаем какво ни е коствало това - участие във всички състезание от Световните купи, независимо от проблеми и контузии. Преди тези Олимпиади предишния път, когато сме имали пълни квоти, е през 1992 година", каза на пресконференция Екатерина Дафовска.

„Това бе изключително тежка година за зимните спортове с оглед на финансирането. Ние бяхме на заден план, оставени за дофинансиране. Успяхме да се справим с големи перипети. Не успяхме по план да организираме лагерите около Нова година. Трябваше да платим предварително, а нямахме средствата. Това създаде напрежение между спортистите, а и между нас. Стана така, че Министерският съвет гласува, че царят дава, а пъдарят не дава. Гласуваните пари от октомври, които са 80 000 лева, получихме на 22 декември. Накрая главната финансистка, назначена от министър Кузманов, остави нашите подписи последни. Не знам дали не си връща на мен. Тя е бивша жена на господин Анев и е била счетоводителка в нашата федерация. Говорих с министър Кузманов по темата, но той ме увери, че няма такова лично отношения. Фактите обаче са други и подчинените му се опитваха да спъват нещата. Така средствата, гласувани на 26 октомври като дофинансиране, получихме в края на година. Трябваше да чакаме встъпването в длъжност на новия министър, да тръпнем, да работим със заеми. Нека главната финансистка да каже защо се получи така, ако има доблест", призова олимпийската ни шампионка от Нагано през 1998 година.

Дафовска допълни, че един милион за година не е много за поддържане на зимен спорт. „Ако някой мисли, че може да се справи, да заповяда. Само ваксите на норвежкия отбор струват два пъти повече за година".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати