Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Автомобилна федерация на България отговори ударно на ММС

Спорт

Автомобилна федерация на България отговори ударно на ММС

Снимка:

Вижте позицията на централата

Автомобилна федерация на България (АФБ) опроверга информацията, че Министерство на младежта и спорта е подкрепило централата за организиране и провеждане на 3 първенства през 2022 година.

Припомняме, че във вторник от АФБ съобщиха, че служебният министър на спорта Андрей Кузманов тотално е зачеркнал автомобилния спорт за следващата година, а сега излязоха със следното обръщение, което Novsport.com публикува без редакторска намеса

ИСТИНАТА

Уважаеми колеги,

В отговор на Министерството на младежта и спорта публикуван на страниците на 24 часа заявявам следното:

Въпреки, че отговорът не е подписан (вероятно има причина за това) Автомобилна Федерация на България прави следните уточнения:

1.    В отговорът умело се преплитат истински факти както и такива, които не отговарят на истината. Финансирането и споменатите суми са факт с една малка подробност- споменатите суми коментират минал период и нямат нищо общо със събитията цитирани в нашето обръщение. Освен това държа да подчертая, че финасирането е осигурено от предишното ръководство на Министерството, а  сегашното очевидно си присвоява заслуги. Горното само потвърждава нашето твърдение, че в годините Федерацията винаги е получавала финансова помощ за значими събития с международен характер.

2.    Финансирането на отбори и състезатели се прави по съвсем различни програми, които нямат общо с финансиране на състезания.

3.    С писма 09-001883/1, 09-001881/1 и 09-00-1882, Министерството най- учтиво ни казва как международните прояви, за които АФБ кандидатства за финансиране през 2022г са изключително престижни в национален и световен мащаб но не може да поеме финансов ангажимент.

И трите писма отговор на искането на Федерацията завършват по този начин.

В очакване на следваща атака АФБ няма какво да добави.

11.11.2021                            Председател на АФБ
София                                    Камен Михайлов  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема