Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Автомобилна федерация на България отговори ударно на ММС

Спорт

Автомобилна федерация на България отговори ударно на ММС

Автомобилна федерация на България отговори ударно на ММС - Tribune.bg
Снимка:

Вижте позицията на централата

Автомобилна федерация на България (АФБ) опроверга информацията, че Министерство на младежта и спорта е подкрепило централата за организиране и провеждане на 3 първенства през 2022 година.

Припомняме, че във вторник от АФБ съобщиха, че служебният министър на спорта Андрей Кузманов тотално е зачеркнал автомобилния спорт за следващата година, а сега излязоха със следното обръщение, което Novsport.com публикува без редакторска намеса

ИСТИНАТА

Уважаеми колеги,

В отговор на Министерството на младежта и спорта публикуван на страниците на 24 часа заявявам следното:

Въпреки, че отговорът не е подписан (вероятно има причина за това) Автомобилна Федерация на България прави следните уточнения:

1.    В отговорът умело се преплитат истински факти както и такива, които не отговарят на истината. Финансирането и споменатите суми са факт с една малка подробност- споменатите суми коментират минал период и нямат нищо общо със събитията цитирани в нашето обръщение. Освен това държа да подчертая, че финасирането е осигурено от предишното ръководство на Министерството, а  сегашното очевидно си присвоява заслуги. Горното само потвърждава нашето твърдение, че в годините Федерацията винаги е получавала финансова помощ за значими събития с международен характер.

2.    Финансирането на отбори и състезатели се прави по съвсем различни програми, които нямат общо с финансиране на състезания.

3.    С писма 09-001883/1, 09-001881/1 и 09-00-1882, Министерството най- учтиво ни казва как международните прояви, за които АФБ кандидатства за финансиране през 2022г са изключително престижни в национален и световен мащаб но не може да поеме финансов ангажимент.

И трите писма отговор на искането на Федерацията завършват по този начин.

В очакване на следваща атака АФБ няма какво да добави.

11.11.2021                            Председател на АФБ
София                                    Камен Михайлов


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети