Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Елитът на художествената гимнастика идва в София за Световната купа

Спорт

Елитът на художествената гимнастика идва в София за Световната купа

Световният елит на художествената гимнастика ще участва на Световната купа в София, която ще се проведе между 26 и 28 март в столичната "Арена Армеец".

България ще бъде представлявана от националния ансамбъл за жени и с две или три индивидуални гимнастички. В списъка към момента са включени Боряна Калейн и Стиляна Николова, но заявените имена от българска страна не са пълни, защото на Катрин Тасева, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Симона Дянкова лицензите са подадени към ФИГ, но все още не са обработени. Имената ще бъдат сменени преди състезанието, съобщават от БФХГ.

За Беларус ще играят Катарина Галкина и Алина Харнаско, за Русия - Лара Крамаренко и Анастасия Симакова, за Италия - Милена Балдасари и София Рафаели, за Украйна - Кристина Погранична и Виктория Оноприенко, за Азербайджан - Арзу Халилова и Нармина Самадова. Ще има много силна конкуренция от Япония, Испания, Китай, Австрия, Словения.

При ансамблите Русия няма да бъде с титулярния си състав, но в столицата ще участват останалите отбори от световния елит - Италия, Беларус, Украйна, Япония, Азербайджан, Испания, Турция.

Световната купа в София ще се проведе без публика заради пандемията от коронавирус.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още