Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Елица Костова тръгна с бърза победа на "Ролан Гарос"

Спорт

Елица Костова тръгна с бърза победа на "Ролан Гарос"

Елица Костова тръгна с бърза победа на Ролан Гарос - Tribune.bg

Българката даде само пет гейма на съперничката си

Елица Костова започна с бърза победа участието си в квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис "Ролан Гарос". Българката не остави никакви шансове на 18-годишната французойка Салма Джубри и се наложи с 6:3 6:2, осигурявайки си участие в следващия кръг. Там я очаква мач срещу Рената Сарасуа или Екатерине Горгодзе.

 
Двубоят стартира превъзходно за родната ни представителка, която умело се възползваше от слабостите в играта на неопитната си съперничка и си изгради стабилен аванс от два брейка и 4:0. Последва спад в представянето на Елица, който позволи на французойката да върне един от пробивите и да стопи пасива си, записвайки три поредни гейма на своята сметка. Българката обаче стабилизира отново играта си и реализирайки нов пробив, затвори откриващата част в своя полза. 
 
Вторият сет не започна по най-добрия начин за Костова, която инкасира ранен пробив в третия гейм, продължил повече от 10 минути, което ѝ коства изоставане с 1:2. Тогава обаче опитът на софиянката си каза думата и тя незабавно се мобилизира, печелейки следващите 5 гейма. Това и позволи да запише първа българска победа на "Ролан Гарос" тази година.

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети