Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Гришо се изкачи с една позиция в световната ранглиста

Спорт

Гришо се изкачи с една позиция в световната ранглиста

Гришо се изкачи с една позиция в световната ранглиста - Tribune.bg
Снимка:

Първата ни ракета Григор Димитров вече заема 19-то място в подреждането с актив от 2145 т.

Димитров изпревари чилиеца Кристиан Гарин, срещу когото бе загубил позиция две седмици по-рано.

В момента Димитров се подготвя за участие на турнира в Антверпен, който започва на 19 октомври. Българинът бе заявил участие и в надпреварата в Санкт Петербург, но преди няколко дни се отказа от намерението си да играе в турнира.

Последната надпревара, в която първата ни ракета участва, бе Откритото първенство на Франция - "Ролан Гарос". Там българинът за пръв път в кариерата си премина трети кръг, но на 1/8-финалите загуби от Стефанос Циципас с 3-6, 6-7, 2-6.

Втората ни ракета Димитър Кузманов също отбеляза спад, като загуби две позиции в ранглистата и вече е №298 с актив от 149 точки. Подобна е ситуацията и при Александър Лазаров, който загуби пет места и вече се намира на 547-ма позиция с 52 точки.

В Топ 10 на подреждането има доста промени. Стефанос Циципас измести Даниил Медведев от 5-ата позиция, а Диего Шварцман за пръв път в кариерата си проби в челната десетка и вече е №8 в света. Матео Беретини губи една позиция и вече е 9-и, а сред първите десет в ранглистата вече има двама руснаци, след като Андрей Рубльов се изкачи с две позиции и вече е №10.

Лидер в подреждането все още е Новак Джокович с актив от 11 740 т., следван от Рафаел Надал (9850), Доминик Тийм (9125), Роджър Федерер (6630) и Стефанос Циципас (5925).

Челната десетка допълват още Даниил Медведев (5890), Александър Зверев (4650), Диего Шварцман (3180), Матео Беретини (3075) и Андрей Рубльов (2974).


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети