Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Федерер няма да участва на Australian Open

Спорт

Федерер няма да участва на Australian Open

Федерер няма да участва на Australian Open - Tribune.bg
Снимка:

Дългоочакваното завръщане на Роджър Федерер на корта няма да се случи на Australian Open.

За огромно съжаление на всички негови фенове швейцарецът е взел решение да продължи възстановяването си и ще бъде отново на корта за официални мачове едва след австралийските турнири.

Новината бе потвърдена от неговия агент Тони Годсик в интервю пред Associated Press.

„Роджър реши да не играе на Australian Open 2021. Той направи сериозен прогрес в последните няколко месеца със своето коляно и физическо състояние. Но след консултация със своя екип, той прецени, че най-доброто решение за него в дългосрочен план е да се завърне към състезателния тенис след Australian Open“, информира Годсик. „Идващата седмица ще започна дискусии за турнири, които започват в края на февруари и тогава ще започнем да изготвяме график за остатъка от годината.“

Така с оглед на очаквания календар фаворити за първи турнир на швейцареца изглеждат АТР 500 надпреварите в Дубай и Ротердам.

В момента Федерер е в Дубай, където провежда предсезонната си подготовка. 

Малко преди заминаването си Федерер притесни феновете на тениса с изказването си по време на церемонията за Спортист на годината в Швейцария, на която дори загатна за евентуално прекратяване на кариерата си, макар че увери, че ще направи всичко по силите си, за да играе отново.

Директорът на турнира Крейг Тайли излезе с официално изявление, което гласи следното:

"В крайна сметка Роджър нямаше нужното време да се подготви за надпревара от Големия шлем и е много разочарован, че няма да пътува за Австралия. Събитието винаги е имало специално място в сърцето на Роджър, като именно той за пръв път го нарече "щастливия Шлем". Пожелаваме му най-доброто при завръщането му през този сезон и се надяваме да го видим отново в Мелбърн през 2022-а година".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети