Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Официално: Съдийството в Токио е било справедливо и безпристрастно

Спорт

Официално: Съдийството в Токио е било справедливо и безпристрастно

Снимка:

„Техническият комитет по Художествена гимнастика към Международната федерация по гимнастика (ФИГ) направи задълбочен преглед след състезанието на всички компоненти за оценка във всяка фаза на състезанията по художествена гимнастика по време на Олимпийските игри в Токио 2020. Следвайки този процес, можем да потвърдим, че не са установени пристрастия или нередности при съдийството.“ се казва в официалното становище на федерацията.

„Потвърждаваме, че съдийството по време на състезанията по Художествена гимнастика, както в индивидуалната надпревара, така и в тази при ансамблите е било справедливо и безпристрастно“, се казва в изявлението на ФИГ.

„ФИГ установи строги критерии за обективен подбор на най-квалифицираните и безпристрастни съдии за Олимпийските игри и ние сме доволни от тяхната работа.“, се казва още в документа.

„Бяхме ужасени да научим, че няколко съдии от панелите по художествена гимнастика получават много заплахи и омразни съобщения след олимпийските състезания. Тези опити за дестабилизиране на съдиите са напълно неприемливи. ФИГ иска ясно да заяви, че тези съдии имат нашата пълна подкрепа и трябва да бъдат похвалени за тяхната работа.“, завършва изявлението на Международната федерация.

Припомняме, че след като бяха раздадени медалите и състезателките на Руския Олимпийски Комитет останаха без призови места беше подадена контестация за съдийството по време на надпреварата. Линой Ашрам от Израел спечели златото в индивидуалното състезание, като остави след себе си близначките от Русия, които бяха фаворитки за игрите в Токио. Дина Аверина се класира на второ място, а сестра ѝ Арина падна до четвъртата позиция.

Във финалите при ансамблите Руският Олимпийски Комитет остана на второ място, като загуби златото от България, а Италия взе бронзовия медал.

Становището на ФИГ вижте ТУК.   


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още