Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ФУТБОЛ: Лудогорец се откъсна на върха след десета поредна победа

Спорт

ФУТБОЛ: Лудогорец се откъсна на върха след десета поредна победа

ФУТБОЛ: Лудогорец се откъсна на върха след десета поредна победа - Tribune.bg
Снимка:

ЦСКА с рутинен успех във Враца, Черно море надви Славия в София

Шампионът Лудогорец спечели домакинството си на Локомотив Пловдив с 2:1 от XVII кръг на efbet Лига.

„Железничарите” поведоха с попадение на Ален Ожболт в 11-та минута след техничен удар от границата на наказателното поле. Последва мигновен отговори от „орлите” чрез Марселиньо, който вкара прекрасен гол от разстояние. В 30-та минута Кешерю пресече върната топка към вратаря Луков и подаде на Лукоки, който нямаше проблем да се разпише.

Първото полувреме на мача премина в много високо темпо и ситуации се редяха една след друга. Гостите от Пловдив могат да съжаляват, че си тръгват с празни ръце от Разград, след като имаха по-чистите положения, но пропуски на Димитър Илиев и Бирсент Карагерен и удар в напречната греда на Георги Илиев ги лишиха поне от точка. Лудогорец записа десети пореден успех в първенството и вече води с 9 точки пред Локо, които могат да бъдат изместени от второто място, ако Левски надиграе Царско село утре.

Във втория съботен мач ЦСКА победи Ботев във Враца с 3:0. Попаденията за „червените” паднаха още в началото на мача, когато точни бяха Пламен Гълъбов (7) и Тиаго (18). В последната минута на двубоя пък Тиаго се разписа за втори път, за да оформи крайния резултат.

Като цяло ЦСКА контролираше двубоя и можеше дори да отбележи още попадения, с които да направи успеха си още по-изразителен. Така отборът, воден от Милош Крушчич записа четвърти пореден успех и може би най-лесен от всички.

ЦСКА събира 34 точки и остава на 4-то място, приближавайки се до Левски и Локомотив Пловдив в челото на таблицата. Ботев Враца пък ще остане на предпоследното 13-то място с 13 точки. Врачани нямат успех в Първа лига от 5 октомври и вече инкасираха четири загуби и равенство.

Преди това пък отборът на Черно море надигра Славия като гост с 1:0 в първата за деня среща. Двубоят на стадион в кв. „Овча Купел“ започна по-добре за „моряците“, които имаха три хубави ситуации за гол. Първо, Мартин Минчев преодоля стража на „белите“ Георги Георгиев, но не продължи успешно положението. Последваха пропуски за Илиан Илиев-младши и Исмаил Иса, който не успя да засече на далечната греда опит за изстрел на сина на старши треньора на варненци. Славия рядко опитваше да застраши вратата на съперника, като Радослав Кирилов имаше добра ситуация, но не я оползотвори.

През втората част Черно море продължи да бъде по-активният от двата отбора, но така и не успяваше да материализира създадените шансове в гол. В 69-та минута домакините останаха в намален състав след втория жълт картон на Николай Дюлгеров. В крайна сметка, възпитаниците на Златомир Загорчич не издържаха и допуснаха късен гол в добавеното време на срещата. Негов автор бе Иса, който с великолепна задна ножица матира Георгиев за 1:0. Така, Черно море измести противника от топ 6 и вече има точка пред Славия в класирането. В следващия кръг Славия гостува на Етър, докато Черно море приема у дома Ботев Враца. /БГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Етикети efbet Лига

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати