Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Грациите потвърдиха, че се оттеглят след Световното наесен

Спорт

Грациите потвърдиха, че се оттеглят след Световното наесен

Снимка:

След Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в края на октомври в Япония, българският ансамбъл няма да бъде вече същият.

Това стана ясно от изказвания на някои от златните момичета пред БНТ. Те разказаха за емоциите и плановете си след завръщането им от олимпиадата в Токио.

След Световното първенство в Япония приключваме. Това ще ни е може би последното състезание като отбор. Аз лично ще прекратя спортната си кариера. Трябва да се откажеш, когато си на върха. Ние взехме максималното от спорта, заяви капитана на отбора Симона Дянкова.

Много е рано всяка от нас да дава категорични отговори, обясни тя.

5 г. сме били на макс в залата, още на първото състезание влязохме с гръм и трясък и аз също смятам, че отказването на върха след олимпийска титла и след световно първенство е най-добрия вариант, включи се и Лаура Траатс.

Следващата цел на Боряна Калейн обаче са Олимпийските игри в Париж и спечелването на златото там. Калейн остана пета на индивидуалното класиране в Токио. Но все пак имам амбиция да спечеля медал и се надявам в Париж да успея. Искам да постигна мечтата си и ще направя всичко възможно да стигна дотам, каза тя.

„Огромно е щастието и удовлетворението от този успех, постигнат е с много труд, упоритост, отдаденост и желание за победа“, коментира Веселя Димитрова, която е главен треньор на гимнастичките. Тя разказа, че 20 дни преди състезанието са били сменени част от композициите в съчетанието, за да бъдат те усложнени за повече точки. Рискувахме и спечелихме, каза Димитрова.

По повод острата реакция на Русия, Димитрова каза: Не сме обръщали внимание на тази реакция, бяхме щастливи, че победихме. Всеки има право на собствено мнение. Момичетата извоюваха златния медал изцяло, каза тя.

След толкова години в този спорт всяка една от тях може да остане в него и да предаде опита си на следващите поколения, отговори Зафирова на въпрос дали сега ще се ориентират към треньорска дейност.

Момичетата разказаха, че когато чули за победата емоцията била "космическа".

„Те бяха много подготвени, най-дисциплинирани и трудолюбиви“, каза треньорката им Весела Димитрова по Нова телевизия. Така тя обясни успеха на момичетата, след като често се шегувала, че ги подготвя за космонавти.

Момичетата разкриха, че ходили на лагер в Япония всяка година, което много им помогнало за климатизацията. Те били щастливи, че пак ще се върнат там на Световното първенство по художествена гимнастика.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още