Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Гришо пречупи Карен Хачанов в Париж

Спорт

Гришо пречупи Карен Хачанов в Париж

Гришо пречупи Карен Хачанов в Париж - Tribune.bg

Поставеният под №16 в схемата на Мастърс 1000 турнира в Париж Григор Димитров се класира за третия кръг при деветото си участие във френската столица.

Най-добрият български тенисист в историята победи шампиона от 2018 година в зала "Акор Арена" Карен Хачанов от Русия след обрат с 4:6, 6:2, 6:0 след час и 55 минути игра.

В началото и двамата печелеха с лекота сервис геймовете си до деветия гейм, когато Димитров се озова в ситуация 15:40. Полуфиналистът от Париж през 2019 година обаче показа хладнокръвие и неутрализира двете точки за пробив. Стигна се до трета, която Хачанов реализира за 5:4 след бекхенд в мрежата на 30-годишния хасковлия. Веднага след това олимпийският вицешампион от Токио сервираше за сета. Руснакът поведе с 40:15 и реализира втората си възможност.

В откриващия гейм на следващата част българинът поведе с 40:0 на свое подаване, но позволи да се стигне до равенство. Григор успя да се концентрира и спечели гейма. В следващата игра Димитров стигна до първите си точки за пробив в срещата, като дръпна с 40:15 и реализира втория брейк пойнт с отличен печеливш удар от форхенд по диагонала. След това с втория си ас затвърди за 3:0. В осмия гейм Хачанов сервираше за оставане в частта, но Григор стигна до две точки за пробив и реализира втория си сетбол с прекрасно стопволе.

В заключителната част българинът продължи да доминира на корта. Димитров отново проби за 2:0 след топка в аут на руснака и лесно затвърди после. Играта на Хачанов се разпадна, след като Гришо отново го проби за 4:0 при четвъртата си възможност с отличен минаващ удар. При 0:5 руснакът сервираше за оставане в мача и спечелване на почетен гейм. Първата ни ракета получи на два пъти мачболи, но не успя да ги реализира. При третия обаче триумфира след грешка на съперника.

Следващият съперник на българина се определя тази вечер в двубоя между четвъртия поставен германец Александер Зверев и Душан Лайович от Сърбия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати