Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Христо Йовов за оставката на Боби Михайлов и за Своге

Спорт

Христо Йовов за оставката на Боби Михайлов и за Своге

Снимка:

„Загуби, като тази от Англия, са изключително тежки и е логично някой да поеме отговорност за тези поражения. Държавата под управлението на премиера Борисов отделя достатъчно средства за развитието на само на футбола, но и на българския спорт, затова е и съвсем нормално след подобни срамни ситуации ръководството на Българския футболен съюз да поеме отговорност. Това обаче не е всичко, защото сегашното представяне на националния отбор е резултат не само от работата на Футболния съюз, но и на клубовете през последните години. Затова и освен на ръководството на БФС, трябва да се обърне внимание и на футболните отбори, за да може да се надяваме на промяна в представянето на националния отбор“. Това заяви пред ПИК синята футболна легенда Христо Йовов.

Според него Борислав Михайлов вече е получил своя шанс.

„Той ръководи Футболния съюз от 2005 година и никой не отрича, че през това време се случиха и някои позитивни неща. Загубата от Англия обаче беше повратният момент след толкова години безлично представяне. Затова и реакцията на премиера ми се струва адекватна и навременна. Това не е първият случай, в който Борисов като види, че един човек не се справя на поста си, иска неговата оставка. Така трябва да се работи, ако искаме да започнем да постигаме резултати“, коментира Йовов.

Той е категоричен, че смяната на ръководството на Българския футболен съюз е само една крачка към промяна и излизане от тази безтегловност, в която изпадна националният ни отбор.

„Много е важно кой ще е човекът, който ще смени Борислав Михайлов. Смятам, че Футболният ни съюз трябва да бъде оглавен от човек, който е работил дълги години в чужбина и има представа какви реформи трябва да се направят за да говорим за развитие на клубния футбол и детско-юношеските школи“, каза той.

Йовов в момента се е отелил от футбола и е кандидат за кмет на община Своге.

За жалост, през последните години Своге изостана в развитието си. Случиха се и някои трагични събития, които затвърдиха притеснението на гражданите, че проектите в общината не се работят по правилния начин. Имаме късмета да сме разположени съвсем близо до София, а същевременно проблемите ни в района са толкова далечни за столичани. Това ме мотивира през последните години да полагам усилия за подобряване на условията на живот в общината. Естествено, моите възможности да променя нещо са доста ограничени откъм правомощия, за разлика от тези на кмета на Своге. В ГЕРБ видяха, че съм готов да работя и да се боря за бъдещето на общината и така се стигна до номинацията ми за кмет. Приех я, защото вярвам, че начело на местната власт ще бъда много по-полезен за жителите на общината“, разказа Йовов.

Той не скри подробности и за програмата си.

„Изключително важно е да отбележа, че успях да събера в моя екип много млади, можещи и образовани хора, като с тяхна помощ създадохме една програма, която прави разликата между нас и останалите. Имаме експерти във всяка област и аз разчитам на тяхната помощ. В тази кампания ние не залагаме на обещанията, а на делата. В програмата си освен работа по най-наболелите проблеми в общината - водоснабдяването и пътната инфраструктура, ние сме заложили и иновативни проекти с цел привличане на инвестиции, преразглеждане на данъчната политика, защото по време на предишния мандат данъците в общината бяха вдигнати, и създаване на платформи за лесна и бърза комуникация с гражданите. Защото те са нашите работодатели, а през последните четири години връзката граждани-местна власт беше тотално прекъсната“, каза той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още