Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Илиана Раева: Бяхме най-силният отбор, с най-ярко присъствие в Токио

Спорт

Илиана Раева: Бяхме най-силният отбор, с най-ярко присъствие в Токио

Илиана Раева: Бяхме най-силният отбор, с най-ярко присъствие в Токио - Tribune.bg
Снимка:

Отмина почти месец от спечелването на историческия златен медал на ансамбъла на България на олимпиадата в Токио. Президентът на федерацията Илиана Раева реши да даде първото си обширно интервю след успеха.

Направи го на Фейсбук страницата на федерацията.

„Едва ли скоро ще утихнат емоциите… Това е наистина исторически медал, защото е жадуван от поколения български гимнастички. Спечели го един също исторически отбор. Този отбор се появи с гръм и трясък и си тръгва с гръм и трясък. Цял олимпийски сезон е безапелационно най-силният отбор. След великата ни победа отказах всякакви интервюта, защото имах нужда от спокойствие и да се насладя истински на този исторически златен медал. Все още продължавам да му се наслаждавам“, заяви Илиана.

„Знаех, че ни чака тежка битка и тя беше такава, защото основните ни съперници бяха силни и добре подготвени. Също така казах, че който издържи психически, той ще победи. България беше бетон! На финалите бяхме най-силният отбор, с най-ярко присъствие. Победихме и на терена, и на съдийската маса, защото в този спорт съдиите решават кой къде ще е на стълбичката. Понякога си най-силен на терена, но съдиите не мислят така и си по-назад в класирането. Този път те бяха единодушни, че българският ансамбъл е най-достойният за златния медал. Нямаше как да е друго, защото имахме най-трудните съчетания и ги изиграхме най-чисто!“, радва се Раева.

„Разликата между нас и другите отбори казва всичко. За такъв форум и такава конкуренция тази разлика в оценките говори за класата и силата ни. Освен че повярвахме и го поискахме и знаехме как да го постигнем. Този път нямаше начин да го изтървем с най-силния отбор в света, с който разполагахме“, допълни тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети