Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Испания и Аржентина ще определят новия баскетболен шампион

Спорт

Испания и Аржентина ще определят новия баскетболен шампион

Испания и Аржентина ще определят новия баскетболен шампион - Tribune.bg
Снимка:

Финалът на Световното първенство е в неделя от 15:00 часа

Отборите на Испания и Аржентина ще се изправят един срещу друг във финала на Световното първенство по баскетбол в Китай, след като днес спечелиха своите полуфинални срещи.
Аржентина се класира за решаващия мач за титлата за трети път в историята си, след като победи Франция категорично с 80:66.

В Пекин Аржентина изигра страхотен мач срещу отбора на Франция, който на четвъртфиналите отстрани фаворита за титлата САЩ, като отново над всички бе ветеранът Луис Скола.

39-годишният Скола бе неудържим и допринесе с 28 точки, 13 борби и 2 асистенции за успеха на своите. Аржентинците стояха по-добре на игрището през цялото време, като спечелиха и четирите части и не оставиха съмнения в превъзходството си.

Габриел Дек добави 13 точки за успеха, а плеймейкърът Факундо Кампацо се отчете с 12 точки, 7 борби и 6 асистенции.

Лука Вилдоса също се включи силно от пейката с 10 точки за 15 минути игра.

За Франция най-резултатни бяха Еван Фурние и Франк Нтиликина с по 16 точки, но Руди Гобер бе далеч от най-доброто си ниво завърши с едва три точки.

По-рано днес място на финала намери и Испания след драматична победа над Австралия с 95:88 след две продължения.

Австралийците, които играха за първи път на тази фаза в своята история, губеха с точка след края на първата четвърт, но поведоха на почивка с пет пункта – 37:32.

Разликата достигна десет в третата, но испанците се завърнаха в мача и дори се подадоха напред в резултата след два точно изпълнени наказателни удара на Марк Гасол 8.7 сек преди края на редовното време.

Последва обаче нарушение в полза на „озитата“, при което Пати Милс можеше да даде отново аванс на своя отбор, но реализира само единия от двата наказателни удара, а впоследствие стрелбата на Рики Рубио от центъра за малко не донесе успеха на възпитаниците на Серджио Скариоло.

В първите пет допълнителни минути Испания дръпна с пет точки след поредна силна игра на Гасол, но бойките австралийци се завърнаха в срещата и в крайна сметка докараха нещата до второ продължение.

Там, като че ли, и силите напуснаха вече играчите на Андрей Леманис и след две тройки на Серхио Юл разликата набъбна на осем – 90:82, а до края двубоят се доигра.

Най-резултатен за победителите бе Марк Гасол, който завърши с 33 точки, 6 борби и 4 асистенции, а Рики Рубио добави 19 пункта, 7 борби и 12 асистенции. За австралийците Пати Милс приключи с 34 точки, но този път неговите усилия се оказаха недостатъчни за „кенгурата“.

Испания достига за втори път в своята история финала на Мондиал след 2006-та, когато тимът надигра в спора за титлата Гърция със 70:47 на шампионата в Япония.

Двубоят за титлата ще бъде в неделя от 15:00 часа българско време, а преди това от 11:00 часа Франция и Австралия ще определят бронзовия медалист. /БГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Етикети баскетбол

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети