Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Исторически успех – приключи най-успешната за България младежка олимпиада

Спорт

Исторически успех – приключи най-успешната за България младежка олимпиада

Исторически успех – приключи най-успешната за България младежка олимпиада - Tribune.bg
Снимка:

Българчетата се прибират с десет медала и пет олимпийски титли

След феноменално представяне на българските деца – завършиха най-успешните за България Младежки олимпийски игри. От Буенос Айрес българският отбор се прибира с 10 медала - 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови.

На игрите страната ни се включи с 24 атлети, които се състезаваха в 14 дисциплини.

Александра Начева е шампионка на троен скок, титли в отборните състезанията спечелиха стрелецът Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и двойката акробати Мариела Костадинова-Панайот Димитров, които завоюваха и самостоятелно злато на смесени двойки.

Вицешампиони са щангистът Христо Христов, състезателят на хвърляне чук Валентин Андреев и тенисистът Адриан Андреев на двойки.

Бронзовите ни отличия са на сметката на Галя Шатова (вдигане на тежести) и на Едмонд Назарян (борба).

За призьорите в индивидуалните състезания са предвидени премии по „Инструкция за награждаване на спортисти с парични средства от министерството на младежта и спорта за постигнати през 2018 г. призови класирания на световни и европейски първенства за мъже и жени и летни младежки олимпийски игри“. Поради изключителното представяне обаче, за „Постигнати изключителни спортни резултати, които утвърждават авторитета на българския спорт в световен мащаб и издигат престижа на Република България“, премиите за медалистите ще бъдат увеличени, като такива ще получат и тези, взели отличия в отборните състезания.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети