Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Иван Петков: Изпълнихме целта да надградим

Спорт

Иван Петков: Изпълнихме целта да надградим

Иван Петков: Изпълнихме целта да надградим - Tribune.bg
Снимка:

„Спечелването на всеки трофей е трудно само по себе си"

Старши-треньорът на женския волейболен тим на Марица (Пловдив) Иван Петков заяви, след успеха над Берое (Стара Загора) с 3:0 гейма, във финала за Купата на България, че на този етап пловдивчанки са с класа над останалите тимове у нас и е било важно превъзходството да бъде облечено в резултат.

„Спечелването на всеки трофей е трудно само по себе си. Може днес и вчера да е изглеждали лесно, но зад това стои много труд, и от наша страна и от страна на опонентите ни. Но на този етап наистина нашият тим е с класа над съперниците ни. Важно бе да показваме нашето превъзходство да го облечем в резултат. Бях притеснени след евротурнирите, че малко отпуснахме парата, но когато става дума за финал, нещата са по-различни.“

„Вече имаме опит. Няколко години работим по този начин и в Европа и в България. И миналата година направихме разлика в шампионата и за Купата. Имаме екип от страхотни професионалисти. Мисля, че изпълнихме целта да надградим“.

„Аз съм човек максималист. Това, че ние постигнахме победа, само по себе си е историческо, но бих желал да сме още по-голям фактор в Европа. Говоря за средното ниво отбори. Трябва да продължим по пътя, по който сме поели. Нека първо да излезе форматът на Шампионска лига, дали ще имаме шанс или не, как ще протичат нещата в самия клуб. Нека оставим тези неща сега на заден план и да се порадваме на това, което успяхме да направим през сезона и да си дадем заслужен отдих, поне аз за няколко дни“, добави Петков, цитиран от Българската федерация по волейбол.

„Чуждестранните състезателки свършиха работата си. Доволен съм от целия състав. Мисля, че направихме добър отбор. Жалко, че не успяхме днес да дадем шанс всички днес да поиграят за последно тази година. Но това просто е финал и той трябва да се спечели и така прецених. Имаме разговори с чужденките. Имаме позитивен отговор, че имат интерес, но оттук насетне нещата тепърва предстоят“.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети волейбол

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати