Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ивелин Попов след последния си мач: Хората около Борислав Михайлов живуркат на гърба на футбола

Спорт

Ивелин Попов след последния си мач: Хората около Борислав Михайлов живуркат на гърба на футбола

Ивелин Попов след последния си мач: Хората около Борислав Михайлов живуркат на гърба на футбола - Tribune.bg
Снимка:

Капитанът на България Ивелин Попов още веднъж потвърди категоричното си решение да се откаже от националния отбор, предаде БГНЕС. Той ще приключи с 90 мача, което му отрежда 5-то място за всички времена наравно с легендата Димитър Пенев, под чието ръководство дебютира през 2007 г.

„Горд съм, че си спазих думата. След мача с Англия ви казах, че ще вземем победа. Имаше писания чехите ще идват пияни, заляни, но това е мач на национално ниво. Аз съм дал дума, че спирам и колкото и да е тежко на децата, жената. Плачат, но няма връщане. Аз отново ще бъда в тази съблекалня след някоя друга година. Поздравявам Божидар Краев за включването му, радвам се, че е казал, че той ще ме замести“, започна Попов.

„В националния отбор трябва да се търсят повече играчи, които да подкрепят атаката, бързи крила. Смея да твърдя, че съм натрупал доста голям опит. Работил съм с най-големите имена в Русия. Записал съм си тренировки. Аз съм си дал мнението, кой да бъде капитан, но няма да разкрия сега. Това са 3-4 имена, трябва да се говори и да се реши. Говорих с Десподов, че той трябва да е един от лидерите от тук нататък. Лидерите трябва да са повече от един“, допълни Попов.

Футболистът на Ростов говори още за най-тежкият момент в националния отбор и за тежката ситуация в БФС. Попов намекна, че не е в добри отношения с вицепрезидента на централата Йордан Лечков, с когото не е говорил за своето оттегляне. Играчът изяви желание скоро отново да се завърне в представителния тим, но вече като треньор.

„След загубата срещу Косово (2:3 на „Васил Левски; б.р.) реших да се откажа. С Англия беше доста разочароващ - загуба с 0:6, скандали, нерви, но решението си го бях взел. Най-неприятният момент ми е изпуснатата дузпа с Малта (1:1; б.р.). Имаше критики, обиди, тежест в гърдите, срам, но го превъзмогнах. Помня предимно хубавите моменти. Радвам се, че съм работил с много големи треньори и благодаря на всички момчета. Вчера видях на 10 човека сълзи в очите, което ме прави горд“, каза още Попов.

„Вчера благодарих на Борислав Михайлов, давал е премии, осигурявал е удобства. Според мен хората около него живуркат на гърба на футбола. Лечков няма как да трови атмосферата, защото идва на базата и си тича отстрани. Питайте го него дали е нормално да не знае за отказването ми. Аз с него не съм говорил. С Михаил Касабов и Борислав Михайлов да, но с него не“, разкри капитанът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети