Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Катарски шейх предлага 4,5 милиарда паунда за Манчестър Юнайтед

Спорт

Катарски шейх предлага 4,5 милиарда паунда за Манчестър Юнайтед

Катарски шейх предлага 4,5 милиарда паунда за Манчестър Юнайтед - Tribune.bg

Шейх Ясим бин Хамад Ал-Тани е уверен, че ще спечели надпреварата за закупуването на Манчестър Юнайтед преди крайния срок за третия етап от офертите за клуба в петък. Подкрепеният от Катар шейх ще отправи ново предложение за „червените дяволи“ на стойност от 4,5 милиарда паунда, което ще засенчи офертата от 4 милиарда паунда на сър Джим Ратклиф, който е другият основен кандидат.

Собствениците на Юнайтед от семейство Глейзър искат 6 милиарда паунда за клуба, който купиха за 790 милиона паунда през 2005-а година, но изплатиха повече от 1 милиард паунда под формата на лихви и дивиденти.

В момента Глейзър притежават 69 процента от акциите на Юнайтед, като офертата на шейх Яасим е за пълно закупуване, за разлика от предложението на Ратклиф. Сега обаче The Mirror твърди, че британският милиардер е предложил любопитно предложение, при която настоящите собственици Аврам и Джоел Глейзър, ще останат акционери в Юнайтед и ще запазят влиянието си в клуба. Подобен ход обаче би вбесил феновете на „червените дяволи“, които отчаяно искат да се отърват от  тях.

Ратклиф, който е боса на нефтохимическата група INEOS, иска да закупи контролен дял от 51% от собствеността на клуба. По този начин настоящите американски собственици ще запазят между 18% и 20% от собствеността на клуба, но ще се разделят с контролния дял и ще се откажат от оперативното управление на „червените дяволи“.

Източници, близки до процеса по продажба на 20-кратните шампиони, твърдят, че това може да се окаже изкушаваща за американците перспектива към която да се насочат. Подобен сценарий най-вероятно ще включва и допълнителни гаранции от сър Джим Ратклиф за инвестиции в цялостна реконструкция на „Олд Трафорд“, изграждане на нов стадион, обновяване на тренировъчната база на клуба и осигуряване на значтеилни инвестиции за подсилване на първия отбор. От страна на самият британски бизнесмен и неговата компания INEOS бе отказан всякакъв коментар по темата.

Очаква се третите оферти от страна на заинтересованите кандидати да пристигнат до петък вечер, когато е определеният краен срок. Идеята продължава да е сделката да бъде завършена в кратки срокове в следващите седмици, за да могат след това да бъдат поставени в ред и плановете на клуба за предстоящото трансферно лято и подготовката на клуба.

Ман Юнайтед и инвестиционната банка „Рейн“ са отправили молба към всички заинтересовани страни за придобиване на клуба да изпратят документи, които разкриват източниците на финанси, като по този начин искат да се избегнат всякакви проблеми. Тези въпроси са в опит да се гарантира, че евентуални нови собственици ще отговарят на всички критерии и ще преминат етичните тестове, които ще трябва да преминат при евентуално придобиване на клуба.

 

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети