Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Казанлък надигра Славия след петгеймова битка, ЦСКА с бърз успех над Перун

Спорт

Казанлък надигра Славия след петгеймова битка, ЦСКА с бърз успех над Перун

Казанлък надигра Славия след петгеймова битка, ЦСКА с бърз успех над Перун - Tribune.bg
Снимка:

Водачи в класирането на НВЛ-жени са шампионките от Марица (Пловдив) с три чисти победи и мач по-малко, поради отложена среща със Славия

В неделния ден, 10 ноември, се изиграха последните две срещи от четвърти кръг на женското първенство по волейбол на България, като Казанлък и ЦСКА записаха победи.

Волейболистките на Казанлък се наложиха драматично над Славия с 3:2 (21:25, 25:21, 25:21, 19:25, 16:14) в своята зала „Багира“

В състава на Славия бяха опитните Страшимира Симеонова и Ася Динова, която се завърна след майчинство. Гостенките започнаха ударно, доминираха в първата част поведоха с 1:0 гейма. Волейболистките на домакините обаче намериха своя ритъм и следващите две части бяха в полза на „розите“, които поведоха с 2:1 гейма. Домакините водеха и в четвъртата част с 19:14, като можеха да затворят срещата с 3:1 гейма, но допуснаха отпускане. Славистките се възползваха и доведоха мача до тайбрек. В него драмата бе до последно, като Казанлък наложи волята си с 16:14 и се поздрави с крайния успех, информира Българската федерация по волейбол.

С това „розите“ записаха трета победа в НВЛ-жени, като заемат третото място във временното класиране със 7 точки (3 победи, 1 загуба). Тимът на Славия е седми с 2 точки (3 поражения).

Разпределителката на Казанлък Александра Колева стана първият носител на Зелен картон (който се дава за феърплей) в НВЛ-жени. Това стана във втория гейм, в ситуация, при която "белите" атакуваха и топката отиде в аут. Съдията отсъди точка за Казанлък, Александра Колева призна за блокада от нейна страна и точката бе за столичния тим.

В другия мач волейболистките на ЦСКА записаха бърза победа над Перун (Варна) с 3:0 (25:15, 25:3, 25:14). Така "червените" записаха трета победа в шампионата, като с една загуба и 7 точки заемат четвърта позиция в класирането. Тимът на Перун е на осмо място без успех до сега.

Армейките доминираха изцяло, като във втория гейм поведоха с 11:0 и оставиха съперничките на едва 3 точки. ЦСКА затвори мача в три гейма за 57 минути игра.

Водачи в класирането на НВЛ-жени са шампионките от Марица (Пловдив) с три чисти победи и мач по-малко, поради отложена среща със Славия. Втори в таблицата са волейболистките на Левски.

Резултати и класиране НВЛ-жени можете да видите тук.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети