Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кубрат и Тервел потресени от условията за спорт в Танзания

Спорт

Кубрат и Тервел потресени от условията за спорт в Танзания

Кубрат и Тервел потресени от условията за спорт в Танзания - Tribune.bg
Снимка:

След победата на Тервел над Викапита Мероро с технически нокаут двамата братя зарадваха местни боксови таланти.

Българските боксьори Кубрат и Тервел Пулеви преживяха вълнуващи приключения в Танзания. Пулеви гостуваха на боксов клуб в един от най-бедните райони на столицата на Танзания Дар ес Салаам.

Ето какво разказа Тервел:

"Днес посетихме местна боксова зала в Дар ес Салаам, където условията бяха потресаващи за нашите представи. Но съвсем нормално за държава с 80% крайно бедни и оцеляващи с 3-4 долара на ден хора.

Затова занесохме боксови пособия, които да послужат на децата, трениращи бокс в района.

Треньорът се оказа с доста сериозна визитка - олимпийски шампион от Мюнхен 1972 година. На въпрос към него "Какво ти даде държавата, когато спечели олимпийската титла?", той ни отговори без думи, а с жеста "ръкостискане".

Сега той е човекът, който създава млади шампиони в танзанийския град - ще го различите в бяло облекло с шапка на снимките.

За мен лично да видя пламъка в очите на тези хора, със страст за бокс и за успеха на ринга, а не за парите е дежа вю. За миг изникна паралел в съзнанието ми с времената, когато аз прохождах в бокса и началото на 90-те години в България. Помня добре, тогава нямаше много възможности може би за повечето хора у нас, реденето на опашки с купони за храна в хранителните магазини, режим на тока и т.н.

Но също така насочен от моя баща към бокса, пламенно гледах боксовите турнири Странджа, кубинските боксови легенди на живо в София (зала "Универсиада"), Олимпийските игри по телевизията, и съм мечтаел някога да бъда там, на този ринг.

Днес гледайки малките деца, които посетихме, се върнах в тези времена несъзнателно. Но оценявам пътят, който съм извървял до тук и знам какво ми е коствало, колко труд, пот, усилия, "преглъщане" на ситуации, сваляне на килограми, да изтърпиш труден човек, който ти е треньор в продължение на години, контузии, интриги и лицемерие на "малки" хора, кръв, спаринги, аркади и много други, които даже съм забравил.

Но всичкото това с една-единствена цел! Не за пари, а за мечтите, които искаш да сбъднеш, за успеха, като такъв в един не лек спорт и заради страстта, която неминуемо идва с първите спечелени детски състезания и мачове!"


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети