Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кузманов: Завръщането на феновете на Sofia Open е най-добрата новина

Спорт

Кузманов: Завръщането на феновете на Sofia Open е най-добрата новина

Кузманов: Завръщането на феновете на Sofia Open е най-добрата новина - Tribune.bg
Снимка:

"Oчаквам наелектризираща атмосфера"

Димитър Кузманов ще се изправи срещу тенисист от квалификациите в първия кръг на основната схема на Sofia Open. Националът на България взе участие в процедурата по тегленето на жребия и сам отреди съдбата си в първия кръг. При победа, Кузманов ще срещне Джак Дрейпър или Душан Лайович във втория кръг. Ето какво каза самият Мико минути след церемонията.

„Вече ми стана като навик да си изтеглям съперниците през последните години, спазвам традицията (усмихва се). Първо мога да кажа, че турнирът е изключително силен и имам, може би, по-благоприятен жребий, но няма добър жребий. Всички играчи са много добри, дори и хората, които са в квалификациите. Знаете, имаме шампион от предишни години – Мирза Башич, който ще участва в квалификациите, така че мачовете ще бъдат много тежки. Моята цел е да затвърдя формата, в която се намирам през цялата година и върховната ранглиста, която имам в момента. Надявам се да затвърдя победата си (в първия кръг на основна схема) от миналата година, като следващата ми цел е да надмина това, което съм постигнал миналата година“.

Относно завръщането на публиката в „Арена Армеец“, след двете години на ограничения (2020 г. турнирът се проведе при ограничен брой посетители, през 2021 г. – без), Кузманов коментира:

„Това вероятно е най-хубавото нещо, което се случва тук тази година. Освен всички добри играчи, които ще вземат участие, феновете ще бъдат обратно в залата след тези две тежки години. С тях атмосферата със сигурност ще бъде наелектризираща. Турнирът е изключително силен. Това е един чудесен подарък не само на тенис феновете, но и на спорта в България като цяло. Всички се намират в прекрасна форма, играят изключително силно през годината и всеки един мач тук ще бъде финал, буквално. За мен, както и за всички участници, ще бъде голямо удоволствие да играем пред пълни трибуни“.

Кузманов беше попитан и за завръщането на Григор Димитров в турнира, който той спечели при единственото си участие през 2017 г. „Аз винаги съм казвал, че когато той (Григор Димитров) си е в България и играе – това е най-хубавото нещо, което може да се случи. За спорта това е изключително добра новина, защото служи за мотивация. Това е реклама за България. Едно от най-хубавите неща е, че той ще може да вземе участие и българските фенове ще могат да му се насладят“.

Доколко опитът от Sofia Open е помогнал на Мико да стига нови и нови лични върхове, пловдивчанинът отговори така: „През годините Sofia Open изключително много ми помогна да навляза в най-високите среди на тениса – да усетя атмосферата и напрежението. Да играя пред родна публика, в толкова голяма зала, срещу силни съперници всяка една година – чувствам се все по-добре и по-добре и мисля, че резултатите ми го показват. Днес, когато излязох за първата си тренировка на централния корт, се почувствах доста по-уверен и спокоен, натрупал съм много опит. Със сигурност това (участието в Sofia Open) се отразява и на другите момчета. През годините много от тях постигнаха победи. Даваме шанс на по-младите също да се докоснат до турнира. Прекрасно е, че този турнир го има и продължава да се провежда“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети