Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. "Лъвовете" излизат за първа победа в Лига на нациите

Спорт

"Лъвовете" излизат за първа победа в Лига на нациите

Лъвовете излизат за първа победа в Лига на нациите - Tribune.bg
Снимка:

Време е за рестарт! България гостува на Финландия в мач от турнира Лигата на нациите. Двубоят в Хелзинки ще стартира в 19:00 часа.

Както гласи клишето: „Една загуба се забравя само с победа“. „Лъвовете“ трябва да се доверят на тази максима и днес да излязат с мисълта за първа победа в Група 4. Преди това България завърши наравно с Ирландия на стадион „Васил Левски“, а във втората среща допусна поражение в последната минута срещу Уелс в Кардиф.

Любопитното е, че България няма загуба от Финалндия в мачовете до момента. Двата отбора ще се изправят един срещу друг за девети път помежду си. В досегашните 8 двубоя равносметката е следната: 7 победи за България и едно равенство при голово съотношение 19:3 в полза на националите ни.

Очаква се селекционерът Георги Дерменджиев да направи няколко промени по състава си в сравнение плейофа срещу Унгария в четвъртък вечер. Той няма да може да разчита на контузените Николай Михайлов, Георги Костадинов и Галин Иванов, които не заминаха с отбора за Хелзинки. В същото време халфът на Лудогорец Доминик Янков подсили младежкия национален отбор за решителната квалификация с Полша.

Следващият двубой на България в Лигата на нациите е в сряда, 14 октомври срещу Уелс на стадион „Васил Левски“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети