Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лекарят на Лаура Траатс недоумява как е търпяла болките две години

Спорт

Лекарят на Лаура Траатс недоумява как е търпяла болките две години

Лекарят на Лаура Траатс недоумява как е търпяла болките две години - Tribune.bg
Снимка:

Лаура Траатс прави и невъзможното, за да се включи в бенефиса на златните момичета „Сън“ на 16 декември.

Олимпийската шампионка с ансамбъла, която днес празнува 23-тия си рожден ден, репетира за спектакъла „Сън“ в швейцарската клиника „Валмон“.

В Лозана на 2 декември Лаура беше оперирана в продължение на 3 часа от д-р Джон Дъф. Оказа се, че Траатс цели 2 г. е стискала зъби и се е състезавала с дискова херния на врата. Сега гимнастичката едновременно прави рехабилитация и репетира под вещите грижи на д-р Мариела Сиракова, дългогодишен доктор на националния отбор.

"Лаура се възстановява изключително бързо. Благодарим на Международната федерация по гимнастика, лично на президента й Моринари Ватанабе и нашите спонсори, защото операцията е много, много скъпа. Федерацията също помогна", разказа председателят на БФХГ Илиана Раева.

"Лекарят, който я е оперирал, не знае как е издържала с контузията толкова дълго. Няма друг такъв случай в практиката си, възхитен е от волята й. Тя е мълчала през цялото време. Когато спрях ансамбъла от световното заради болките на Лаура, едната й ръка през цялото време трепереше. Да не говорим, че Мадлен Радуканова помогна за златото в Токио със счупена костица на крака", добави Раева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати