Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Весела Димитрова: Очаквайте изненади от новия ансамбъл

Спорт

Весела Димитрова: Очаквайте изненади от новия ансамбъл

Весела Димитрова: Очаквайте изненади от новия ансамбъл - Tribune.bg
Снимка:

Старши треньорът на ансабъла по художествена гимнастика Весела Димитрова заяви, че новите момичета, които ще заменят олимпийските шампионки от Токио 2020, ще бъдат изключително добри, но по различен начин.

Специалистката остава на поста, въпреки че след олимпиадата каза, че има нужда от почивка.

"Не беше нужно да ме убеждава много Илиана Раева да остана на поста. Аз обичам да правя това. За новия ансамбъл - очавайте изненади. Те са фурия, директно скачат в дълбокото. Тези момичета ще станат изключително добри, но по различен начин, ще бъдат различни от тези досега", каза Димитрова на пресконференция днес.

Илиана Раева пък заяви, че когато човек има дарба, то има и отговорност към тази дарба.

"На бенефиса със сигурност ще ми бъде много трудно и ще плача много. Илиана Раева им обеща още преди пет години, че ако станат шампионки ще им направи бенефис. Ще бъде много емоционално и вълнуващо и вярвам, че ще ги изпратим с любов", добави Димитрова.

LAP.bgLAP.bg

Старши треньорът на националния отбор индивидуално жени Бранимира Маркова също беше много развълнувана.

"Много ще ми липсват Невяна Владинова и Катрин Тасева, но те извървяха своя път. Сега има други талантливи млади гимнастички. Изключително щастлива съм, че Невяна и Катрин ще завършат кариерата си с този невероятен спектакъл, защото го заслужават. Ще бъде незабравим спомен за тях", каза Маркова, която коментира и новите правила в спорта.

"Новите правила са добри. Обнадеждена съм, че гимнастичката върви в една посока, която ще се хареса на състезатели и треньори. Гимнастиката се развива", добави тя.

Олимпийската шампионка от ансамбъла Ерика Зафирова разкри малко тайни около сценария на шоуто.

"Нашият отбор има една последна мечта и тя е да напълним "Арена Армеец". Този бенефис означава много за нас. Ще бъде грандиозно шоу, ще има е изпълнения заедно и по отделно на българска музика, която ще бъде изпълнена на живо. Имаме по няколко изпълнения, които са различни от традиционните", каза Зафирова.

Невяна Владинова, която вече е втори вицепрезидент на БФХГ, заяви, че за нея е предизвикателство да се върне в залата.

"Моята кариера не приключи както очаквах и с целта, която си бях поставила. Това е благодарност и уважение към нас и ние го осъзнаваме. За мен лично е голямо предизвикателство да бъда отново в залата след една година пауза. Наложи се да научим повече неща, има много повече танци, по-различно е от това, което сме правили досега", каза Владинова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати