Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Локомотив не можа да мине през Дунав в Пловдив

Спорт

Локомотив не можа да мине през Дунав в Пловдив

Локомотив не можа да мине през Дунав в Пловдив - Tribune.bg
Снимка:

Двата отбора поделиха точките на „Лаута“ - 1:1

Отборите на Локомотив и Дунав не се победиха в Пловдив и приключиха при резултат 1:1 първия двубой от Група „Б” на втората осмица в Първа лига.

Макар че „смърфовете“ разгромиха съперника си с 4:1 само преди 20 дни, този път не успяха да го победят и така на практика да си осигурят предсрочно класиране на бараж за участие в Лига Европа.

Те имаха доста възможности за попадение, но вкараха само едно и веднъж нацелиха гредата, така че в крайна сметка трябваше да се задоволят с точката.

Иначе срещата започна равностойно, ала в 24-ата минута Бирсент Карагерен находчиво изведе Ален Ожболт в наказателното поле, но последният не сполучи с удара си от малък ъгъл и пропусна.

Той обаче се реваншира малко по-късно и в 29-ата минута откри резултата след продължителна атака и красиво попадение от границата на наказателното поле.

Преди това изстрел на Един Бахтич бе блокиран, но после топката попадна пред Ожболт и той без забавяне я прати в десния ъгъл на пазената от Благой Макенджиев врата – 1:0.

Този резултат се запази до самия край на първата част, но в добавеното време Дунав успя да изравни след хубава контраатака и елегантен удар с глава на Исмаил Иса.

Преди това Божидар Васев се пребори за една топка и я подаде към Драгош Фърцулеску, който с меко центриране намери Иса и той преодоля Илко Пиргов, заменил малко по-рано контузилия се Мартин Луков – 1:1.

Този резултат се запази до последния съдийски сигнал, макар че домакините имаха шансове да вземат пълния комплект от точки. Вместо това, те прибавиха една към своя актив.

След нея Локомотив остава лидер в класирането на Група „Б” с 36 точки, а „драконите” - последни с 21.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати