Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Манчестър Сити превзе върха в Англия с петзвезден старт

Спорт

Манчестър Сити превзе върха в Англия с петзвезден старт

Манчестър Сити превзе върха в Англия с петзвезден старт - Tribune.bg
Снимка:

Две ремита и 4 изразителни победи в първите 6 мача от Висшата лига

Отборите на Бърнли и Брайтън се поздравиха с класически победи в мачовете си от първия кръг на английската Висша лига, докато без победител приключиха срещите Кристъл Палас – Евертън (0:0) и Борнемут – Шефилд Юнайтед (1:1).

Сезонът бе открит от вицешампиона Ливърпул, който в петък разби у дома Норич с 4:1, а след това Манчестър Сити отговори по шампионски – 5:0 като гост на Уест Хем, за да превземе върха на класирането.

На стадиона в Лондон присъстваха почти 60 000 зрители, които станаха свидетели на истинско зрелище и на първите намеси на системата VAR в историята на Премиършип. Те бяха три на брой и всяка от тях бе с цената на попадение.

Над всички в мача бе Рахим Стърлинг, който наниза хеттрик, а по веднъж се разписаха Габриел Жезус и заменилият го Серхио Агуеро.

Последният вкара от дузпа, която след разглеждане с VAR преби и реализира, макар че първото му изпълнение бе спасено от вратаря на Уест Хем. В крайна сметка Сити спечели с 5:0, а последвалите четири съботни срещи предложиха общо по-малко попадения (8), отколкото вкараха мърсисайдци и „граждани“ (9) на старта.

В един от най-чаканите двубои Кристъл Палас и Евертън не си отбелязаха гол, след 0:0 в Лондон.

Гостите от Ливърпул играха с човек по-малко след 76-ата минута, в която втори жълт картон получи халфът им Морган Шнайдерлен.

Звездата на домакините Уилфред Заха пък бе оставен на пейката от Рой Ходжсън, след като наскоро подаде молба за трансфер.

Тя обаче не бе удовлетворена и бившият футболист на Манчестър Юнайтед остана в Лондон като се появи в игра в 65-ата минута.

Силен мач за Евертън изигра английският национален вратар Джордан Пикфорд, който спаси точката за "карамелите" с няколко ключови спасявания.

Междувременно Бърнли и Брайтън постигнаха успехи с по 3:0, съответно срещу Саутхемптън и Уотфорд.

С два гола за Бърнли срещу „светците“ се отличи Ашли Барнс (63, 70), а класиката на „Търф Мур“ оформи исландецът Йохан Гудмундсон.

Такава записа и Брайтън, но като гост на Уотфорд.

Точни за „чайките“ бяха две резерви – Флорин Андоне и Нийл Мюпе.

Първият се появи на терена в 64-ата минута и се разписа в 65-ата, а вторият ознаменува с гол своя дебют, след като преди дни пристигна от Брентфорд срещу сумата от 20 млн. евро.

Другият съботен мач с начало 17:00 часа, бе Борнемут – Шефилд Уензи, и не излъчи победител – 1:1, след късен изравнителен гол на новаците, вкаран от резервата Били Шарп (88).

Последната среща за днес е между Тотнъм и друг дебютант в английския елит – Астън Вила, от 19:30 часа в Лондон.

РЕЗУЛТАТИ:

Ливърпул - Норич 4:1

Уест Хем – Манчестър Сити 0:5

Кристъл Палас – Евертън 0:0

Борнемут – Шефилд Юнайтед 1:1

Бърнли – Саутхемптън 3:0

Уотфорд – Брайтън 0:3.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп