Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Манчини напуска поста национален селекционер след Мондиал 2022

Спорт

Манчини напуска поста национален селекционер след Мондиал 2022

Манчини напуска поста национален селекционер след Мондиал 2022 - Tribune.bg

Селекционерът на Италия Роберто Манчини разкри, че планира да напусне след края на Мондиал 2022.

Той пое "Скуадра адзура" през май 2018-а и досега има 15 победи, 7 равенства и само 2 загуби в 24-те си мача начело на четирикратния световен шампион, който е в една група с България в квалификациите за първенството в Катар.

“Повече няма да бъда селекционер на националния отбор след Световното първенство през в Катар през 2022-а. Тогава ще се върна към клубния футбол. В националните тимове се играят малко мачове и човек се изморява да си стои вкъщи. Голяма чест е да бъда селекционер на Италия, но след предстоящия Мондиал искам да поема някой клуб. Имам договор, но той може да бъде прекратен или удължен във всеки един момент. За две години ни предстоят три важни състезания и ми се иска да ги изиграем всички - Европейското първенство, финалите на Лигата на нациите в нашата страна и световното първенство, въпреки че първо трябва да се класираме за него. Кой би могъл да ме наследи? Не знам, има много треньори, които биха могли да го направят - например Масимилиано Алегри, Карло Анчелоти и Джан Пиеро Гасперини”, заяви Манчини в предаването “Тики-Така”.

Той коментира и настоящия сезон в Серия “А”. “Виждам много добър Интер и това може да е важна година за клуба. Първенството е много отворено, защото тази година е специална и много отбори са в борбата за титлата. Милан заслужено е на върха, а Златан Ибрахимович се справя добре дори и на почти 40 години. Той знае как да разпределя силите си и съм много щастлив за него. Кавгата му с Ромелу Лукаку? Това са неща, които винаги са се случвали на терена и ще продължават да се случват. Реферът ги предупреди, можеше и да ги изгони, но това вече приключи. Твърде много се изговори по тази тема и няма нужда да я задълбочаваме. Не мисля, че двамата трябва да бъдат наказани за няколко месеца. Съдията беше там и реши да ги санкционира само с жълт картон. Ако е имало нещо по-особено, мисля, че той щеше да предприеме някакви по-сериозни действия, но не знам какво са си казали играчите”, допълни наставникът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети