Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Мъри Стоилов разкри: Левски не го е страх от ЦСКА

Спорт

Мъри Стоилов разкри: Левски не го е страх от ЦСКА

Мъри Стоилов разкри: Левски не го е страх от ЦСКА - Tribune.bg

Вижте какво каза треньорът преди голямото дерби

Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори ексклузивно пред репортер на NOVSPORT за предстоящото Вечно дерби с ЦСКА.

 

СЪСТАВЪТ

Нямам колебания около състава и с кои точно футболисти да започна мача. Всичките 18 състезатели, които са в групата, трябва да бъдат готови за титуляри. Кой от тях ще се появи в игра, за да помогне, кой ще влезе, за да отбележи гол – всички трябва да бъдат готови за този мач. Всички играчи са здрави. Нямаме проблеми. Мога да разчитам на всички налични футболисти. Говорих с новите футболисти и им обясних единствено, че ние сме Левски и винаги трябва да играем в стила на Левски. Затова новите футболисти ги представяме в музея. Нямам съмнения към никого, без значение дали е дебютант в дербито. Привлечен е, за да побеждава в Левски. Време е да обърнем посоката на дерби мачовете. Вярвам, че на 100% всеки от тях осъзнава важността на точно тази игра. Говорим за чест и достойнство. Именно това трябва да покажат утре футболистите на терена

ЦСКА

Не се вълнувам много от футболистите и формата на ЦСКА. За мен е важно как ще се представи Левски в този мач. Другият лагер малко ме вълнува дали имат напрежение. Интересува ме нашия отбор да има амбиция, напрежение и раздаване. ЦСКА е изключително уверен и със самочувствие. Така спечелиха рутинно срещу нас. Бори се за титлата. Имаме футболно уважение, но нямаме страх или респект на терена. Срещу ЦСКА няма фаворит. Иска ми се утре да се представим изцяло в духа на Левски. Срещу ЦСКА ще видим до какво ниво сме стигнали. Надявам се моите футболисти да оставят сърце и душа на терена и да зарадваме феновете с една победа.

НАПРЕЖЕНИЕТО

Не може да бъде отбор или футболист на Левски и да нямаш напрежение. Наш ангажимент е да преодолеем всички пречки, че да се представим най-добре. Още през есента под никаква форма не изпитвахме страх или респект от противника. Готвихме си нашата игра. Да играем футбол, от който всички левскари да се гордеят. Не бях доволен от представянето ни в последната среща срещу Септември за купата. Има разлика между тренировка и официални мачове. Не бързам да бъда гадател. Желанието, думите и действията ми е Левски да играе по най-добрия начин. Да видим как ще се получи утре на терена. Имаме умни и опитни футболисти. Искам да го видя това на терена. Утре в 14:00 часа моите футболисти трябва да покажат потенциала си

КЛАСИРАНЕТО

Аз искам Левски да победи утре. Не трябва да се правят сметки за класиране в този мач. Трите точки са важни, но винаги е добре, когато побеждаваш ЦСКА. Не мисля, че за Левски са важни трите точки, а да радваме хората. След като ние не сме в борбата за титлата, не ни интересува толкова кой ще е първи и кой втори. Не ме интересува дали ще реши титлата утрешния мач. Другите да си решават проблемите и по-добрият да стане шампион. Левски се научи да побеждава средните отбори. Издигнахме се до нивото на първите два. Следващата стъпка е да се преборим с първите два. С другите изравнихме нивото си на терена. Тука треперихме и отборите от последната четворка, а сега можем спокойно да се надиграваме с топ 6. Време е да покажем, че можем да се борим и с първата двойка

СТАДИОНЪТ

Хора от клуба на няколко пъти ходиха до „Васил Левски“, за да видят в какво състояние е тревното покритие. Още в понеделник заявихме, че искаме отоплението да бъде включено и да има максимално добри условия за игра. Нашият ръководител на стадиона беше вече 2-3 пъти там. Нашето желание беше да работи отоплението, за да предоставим идеални условия и по-добрият да победи

СЪДИИТЕ

По принцип нямам никакви претенции към съдии. Те са там, за да си свършат работа. Очаквах мач №1 да свири съдия номер №1. Трябва да има респект към всякакъв вид комисии.

ФЕНОВЕТЕ

Не ми се налага да призовавам нашите привърженици. За мен е ясно, че ще са на стадиона. Важно е отборът да отговори на нивото на нашите привърженици. Не е новост нашите привърженици да са повече. Футболистите трябва да си оставят и душата и сърцето, да играят на максимума на възможностите. Ако отговорят на етикета Левски и да загубим, привържениците ще са доволни.

СТОЙЧО МЛАДЕНОВ

Имаме отлични човешки отношения със Стойчо Младенов. В последните дни не сме се чували. Утре ще има футболна война. Който е по-добър, ще победи. От там нататък човешките ни отношения няма да се променят. Извън трена ще имаме нормално отношения.

КУПАТА

Жребият вече е изтеглен и трябва да играем две срещи от полуфиналите. Ако в тях покажем, че сме по-добри от Лудогорец, ще играем и на финал, ако искаме да спечелим купата. Лудогорец е сериозен и труден противник за всеки един съперник у нас. Сега обаче е точното време да видим докъде ние сме стигнали и върху какво трябва да работим, и къде трябва да се подсилваме, да се развиваме. Ако искаме да печелим Купата, трябва да елиминираме Лудогорец. Няма значение къде е първият мач. И по-рано да бяхме играли с тях не е проблем. Двата клуба поддържаме и отопление, и терен. Харчим огромни средства, така че откъм условия нямам притеснение, когато се играе с Лудогорец. Надявам се да играем на високо ниво и да продължим. Ако трябва да кажем на книга – Лудогорец е фаворит. Никой обаче не може да е фаворит срещу Левски.

БЪДЕЩЕТО

Не мисля за моето бъдеще, а затова на Левски. Моето най-голямо желание е да продължим да държим искрата Левски запалена. Най-лесно става с победи. Каквото и да прави клубът, са по-невидими. Най-видими са нещата на терена. С хилядите перипетии, напредваме игрово.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп