Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Мартин Стоев: Момчетата още не осъзнават какво са постигнали

Спорт

Мартин Стоев: Момчетата още не осъзнават какво са постигнали

Мартин Стоев: Момчетата още не осъзнават какво са постигнали - Tribune.bg
Снимка:

Селекционерът на юношеския национален отбор по волейбол Мартин Стоев заяви, че сребърният медал с тима от Световното първенство в Иран му е по-скъп от бронзовото отличие с мъжкия отбор през 2006-та в Япония.

Специалистът говори пред медиите при завръщането на младите национали в България.

"Момчетата още не осъзнават какво са постигнали, но скоро ще го осъзнаят. Няма рецепта за успеха, просто момчетата са качествени и тренират добре. Истина е, че на всяко първенство сме в топ 4. Повечето играят в Суперлигата и със сигурност има напредък, но видяхме, че има и други прогресиращи отбори. Имаше доста добри отбори на това първенство, поне осем отбора можеха да станат шампиони. Полша са най-зрелият отбор от всички".

"На финала със сигурност имаше и малко умора, като не ни достигна това, че поляците ни превъзхождат в индивидуалното майсторство. Превъзхождат ни технически, но ние трябва да се стремим към това ниво и догодина да ги победим евентуално на Европейското първенство".

"Този медал ми е малко по-скъп от онзи с мъжете през 2006-та, защото тези деца съм ги отглеждал от 4 години. По-скъп е и от медала ми като играч, защото тогава бях просто дете. Радвам се и за сина ми, но не ги деля, радвам се за всички. Имаме право да играем на европейското догодина и ако сме в топ 5, имаме право и на участие на световно през 2023-а".

"В мъжкия отбор има много неразбории от доста време насам, едва ли нещата ще се оправят скоро".

"Четвъртфиналът беше много ценен, защото ако го загубиш, може да се провалиш. Вече всичко останало е по-хубаво, но и бонус. След финала направихме бърз анализ и казах на момчетата, че от това първенство трябваше да вземем това, което ни липсваше, за да можем догодина на европейското да сме още по-добри. Аз съм щастив от резултатите", каза Стоев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети