Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Меси изравни Пеле по голове

Спорт

Меси изравни Пеле по голове

Меси изравни Пеле по голове - Tribune.bg
Снимка:

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси изравни рекорда на легендарния Пеле за най-много отбелязани голове за един клуб. Меси се разписа срещу Валенсия в мач от Ла Лига, за да изравни резултата, а с това вкара 643-ия си гол за каталунците - колкото има и Пеле за Сантос. Двамата са футболистите с най-много попадения за един отбор. Любопитното е, че постижението на Меси идва след 748 мача, докато на Пеле са му били необходими 757 двубоя.

Барселона не успя да победи Валенсия в мач от 14-ия кръг на Ла Лига. Двубоят на "Ноу Камп" завърши 2:2. Равенството остави каталунците на пето място в класирането с 21 точки. Лидер е Атлетико М с 29. Валенсия заема 12-а позиция с 15 т.

Футболната легенда Пеле реагира на изравняването на рекорда му.

"Когато сърцето ти прелива от любов, е трудно да промениш пътя си. Точно като теб, знам какво е да носиш една и съща фланелка всеки ден. Като теб, знам, че няма нищо по-хубаво от мястото, което чувстваме като свой дом. Поздравления за историческия рекорд, Лионел.

Преди всичко, поздравления за невероятната ти кариера в Барселона. Истории като нашите, за толкова дълга любов към един клуб, ще се срещат все по-рядко във футбола, за съжаление. Възхищавам ти се", написа бразилецът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети