Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев откри обновени спортни обекти във Варна (СНИМКИ)

Спорт

Министър Кралев откри обновени спортни обекти във Варна (СНИМКИ)

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри два обновени спортни обекта във Варна. Изцяло е реконструирана залата за вдигане на тежести към Спортно училище "Георги Бенковски", а във водна спортна база “Бриз” са изградени нови хангари, съблекални, офиси, бани и тоалетни.

“Щастлив съм, тъй като миналата година реконструирахме училището, сега направихме залата. Доволен съм, защото там, където има резултати, където нашите атлети и треньори работят упорито, ние се опитваме да помагаме. Наистина ми беше болно, когато преди година видях състоянието на залата. Нашите тежкоатлети заслужават да тренират в най-добрите условия и ние направихме всичко възможно да им ги осигурим”, каза министър Кралев по време на откриването на залата за вдигане на тежести.

Спортният министър благодари на треньора, ръководителите на клуб “Титан” и на Община Варна, че се грижат за спорта в града.

“Варна е град със силен спортен дух и винаги с огромно удоволствие да се срещам с варненските спортисти. Дано да имаме повече подобни поводи. Има доста обекти, върху които се работи и със средства от общинския бюджет”, допълни той.

Проектът на залата към спортното училище, който ММС подпомага финансово, е на стойност 110 450 лв. с ДДС.

Модернизирането на водна спортна база "Бриз" създава по-добри условия за всички трениращи спорта ветроходство. Министър Кралев даде старт и на Регата „Бриз Есен“, която е в програмата на Черноморските игри по време на Европейската седмица на спорта.

“Пожелавам Ви успешни гонки. Надявам се, че сте имали добър сезон. Този нов хангар го направихме за Вас, като тук ще се съхраняват предимно лодки в детските класове. Надявам се с малко да допринесем към израстването Ви като спортисти и като достойни българи”, заяви Красен Кралев.

ММС подпомага финансово строителните дейности на обекта след внесен проект от Спортен клуб „Черно море“ - Бриз на стойност 160 202 лв. с ДДС.

На събитията присъстваха още областният управител на Варна Стоян Пасев, Иван Портних, Мартин Байчев - председател на постоянна комисия „Младежки дейности и спорт“, Кристиан Димитров - директор на Дирекция „Спорт“, д-р Христо Кьосев – управител на Медицински Център за Рехабилитация и Спортна Медицина - Варна, Христо Христов - олимпийски вицешампион, европейски и световен шампион за младежи, президентът на спортен клуб по вдигане на тежести “Титан” Радостин Димитров, треньорът на клуба Живко Николов, Евелина Янчева - директор на СУ “Георги Бенковски”, Бончо Бонев - изпълнителен директор на сдружение „Черно море”, Росен Марангозов, президент на федерацията по ветроходство.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети