Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев се срещна с изпълнителния директор на SIGA Емануел Мадейрос

Спорт

Министър Кралев се срещна с изпълнителния директор на SIGA Емануел Мадейрос

Министър Кралев се срещна с изпълнителния директор на SIGA Емануел Мадейрос - Tribune.bg
Снимка:

Министър Кралев проведе среща с изпълнителния директор на Глобалния алианс за почтеност в спорта (SIGA) Емануел Мадейрос. Мадейрос е в София по покана на ММС за двете важни събития, които се проведоха в столицата - петото заседание на Експертна група „Почтеност“ към Европейската комисия и международната среща за обмен на опит при организирането на големи спортни събития.

По време на срещата Емануел Мадейрос запозна министър Кралев с дейността и визията на организацията, която се ражда в следствие на скандалите, накърнили имиджа на спорта през 2015 г. Той сподели, че SIGA работи за това спортът да се практикува и управлява при най-високите стандарти за почтеност, без каквато и да е форма на неетична, незаконна и престъпна дейност. По думите му мисията на Алианса е да насърчава доброто управление и да запазва целостта на спорта чрез набор от универсални стандарти, управлявани от независим, неутрален и глобален орган. Организацията има множество партньори, сред които UEFA, Mastercard, кабинета на Президента на САЩ и др.

Емануел Мадейрос заяви, че следи работата на ММС по отношение на почтеността в спорта и ще се радва България да стане член на SIGA. Той поздрави Красен Кралев за избирането му за член на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция (WADA) и изрази желанието си спортният министър да бъде част и от Съвета на SIGA, чийто председател е Франко Фратини, европейски комисар по правосъдие, свобода и сигурност в периода 2004-2008 г.

По време на срещата бе обсъдена и възможността нашата страна да бъде домакин на Регионална среща на върха на SIGA относно почтеността в спорта.

Емануел Мадейрос отправи покана към министър Кралев да участва във форума за почтеност на организацията през март 2020 г. в Ню Йорк, в който ще вземе участие и президентът на УЕФА Александър Чеферин.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Красен Кралев

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати