Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Мирослав Петров: „Арена Плевен” е сред личните ми каузи, имам пълна подкрепа от министър Кралев

Спорт

Мирослав Петров: „Арена Плевен” е сред личните ми каузи, имам пълна подкрепа от министър Кралев

Мирослав Петров: Арена Плевен е сред личните ми каузи, имам пълна подкрепа от министър Кралев - Tribune.bg
Снимка:

Спортът е здраве и главен ангажимент в предизборната ми програма, обяви кандидат-кметът

„С уважение към опонента, но Георги Спартански не намери диалога с изпълнителната власт. Не реализира достатъчно европейски проекти, не се случи нищо за подобряване на инфраструктурата, за индустриалната зона, не бе построена спортната зала, въпреки похарчените дотук 2 милиона от парите на данъкоплатците“. Това заявява в интервю пред „24 часа“ кандидатът на ГЕРБ за кмет на Плевен Мирослав Павлов.

Той е категоричен, че изграждането на многофункционална спортна зала е негов основен приоритет.

„Арена Плевен” е една от личните ми каузи. В нея ще спортуват децата на Плевен, ще създадем може би новата Тереза Маринова. Длъжници сме на подрастващите в града. Спортът е възпитание, подражание на добрите примери, следване на правилните модели. Аз и екипът на ГЕРБ поемаме ангажимент, и в партньорство с държавата да построим „Арена Плевен”. Вече проведох разговори със спортния министър Красен Кралев. Имам пълното му съдействие и стопроцентова подкрепа. Предстои той да посети Плевен и на място да се запознае с непосредствените стъпки по изграждане на залата“, обяснява Петров.

Залата ще бъде многофункционална, в нея ще се провеждат всички видове спортни състезания.

„Арена Плевен” ще работи подобно на „Арена Армеец” – спорт, култура, сцена. Примери могат да ни бъдат също и Пловдив, Благоевград, Самоков, Ботевград, Русе. Друга важна задача е да върнем общинския басейн на плевенчани. Спортът е здраве и главен ангажимент в предизборната ми програма. Звучи, меко казано, нелепо фактът, че докато столичани се чудят как да си върнат къпалнята „Мария Луиза” ние продаваме нашия басейн. Надявам се, ако стана кмет да намеря достатъчно обществена подкрепа, за да върнем басейна и подрастващите да продължат да плуват там, където сме плували и ние като деца“, продължава той.

Петров коментира, че Плевен е видял много битки и предизборната е просто поредната.

„Но тя ще е битка за доброто на плевенчани, съревнование на концепции и идеи за бъдещето на Плевен. Моята идея е повишението на доходите, което е основен проблем на Плевен. Ще предложа и начините за това. Ако някъде има демографска криза, в Плевен е демографска катастрофа. Нужна е благоприятна среда за инвестиции – моята концепция за Плевен е ясна – инфраструктура, индустриална зона, инвеститори, което води до нови работни места, високи доходи и справедливи възнаграждения“, обяснява той.

Като областен управител в последните две години, Петров подчертава, че има отлична комуникация и прекрасни взаимоотношения с всички в изпълнителната власт – с цялото правителство и всички министри.

„Ще обсъдя проблемите на индустриалната зона и с ресорния министър Караниколов, ще дискутирам със заместник регионалния министър Нанков и АПИ как да избегнем минаването на тежки камиони през центъра на града, това със сигурност не трябва да се случва. И заедно трябва да изберем най-добрия маршрут. Да дойде в Плевен, обеща и премиерът Борисов, който се ангажира да чуе на място идеите ни за подобряване на инфраструктурата в града и региона. Много от нашите опоненти ни обвиняваха, че асфалтът не се яде, но пък след него се яде. Пример за това са Пловдив, в Стара Загора, в Божурище, в Елин Пелин и на други места“, подчертава Петров.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети