Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Младежката олимпиада в Буенос Айрес донесе златни медали за България

Спорт

Младежката олимпиада в Буенос Айрес донесе златни медали за България

Младежката олимпиада в Буенос Айрес донесе златни медали за България - Tribune.bg
Снимка:

Повод да се гордеем ни дадоха Мариела Костадинова и Панайот Димитров

Двамата ни представители в акробатиката на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес се окичиха със златните медали. Гордостта за страната ни донесоха Мариела Костадинова и Панайот Димитров. Те са част от интернационалния отбор, спечелил първото място в мултинационалното гимнастическо състезание на смесени отбори.

Накратко за регламента: оформят се 12 отбора, като във всеки един от тях има по 12 представители на различни държави в следния състав: по три момчета и по три момичета от спортната гимнастика, по три момичета от художествената гимнастика, по една смесена двойка от акробатиката, по едно момче и по едно момиче от батута, разяснява правилата Novsport.

Отделните тимове са кръстени с имена на легендарни спортисти в гимнастическите спортове. Българите бяха в отбора с име Симон Байлс - американска спортна гимнастичка, първата афро-американка световен шампион и първата жена с три поредни световни титли (2013 – 2015).

Двамата българи бяха със значителен принос за титлата на своя мултинационален тим, тъй като още в първия ден на игрите се наредиха трети в квалификациите при смесените двойки в акробатиката и се класираха безпроблемно за финала.

Костадинова и Димитров станаха четвърти с 27.450 т., а след това на „динамика“ останаха пети. Големият им успех беше на „комбинирано“, където бяха безапелационни за първото място с 27.775.

Така в общото класиране българската двойка се нареди на трета позиция.

Златните медали бяха връчени на българите от трима членове на МОК – легендарния украински спринтьор Валери Борзов, Сара Уолкър от Нова Зеландия и Маринари Ватанабе (Япония), който е и президент на Международната гимнастическа федерация (ФИГ).  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още