Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев на преговори за олимпиадата в България: Мисията е възможна!

Спорт

Кралев на преговори за олимпиадата в България: Мисията е възможна!

Шансовете на страната ни са големи

България напредва в преговорите за домакинството на Зимните младежки олимпийски игри през 2024. В Буенос Айрес българската делегация имаше едночасова среща с техническия екип на Международния олимпийски комитет (МОК), който ще ни консултира при подготвянето на кандидатурата.

Преговорите бяха водени от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. В тях участие взеха още президентът на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова, вицепрезидентът Любомир Ганев, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и директорът на дирекция „Европейски програми, проекти и международно сътрудничество“ към ММС Виктория Славкова.

„След срещата двамата със Стефка Костадинова бяхме приети от президента на МОК Томас Бах, с когото също имахме възможност да продължим разговорите, започнати в София. По-късно делегацията ни проведе и работна среща с ръководството на ФИС (Международната Федерация по Ски), на която присъстваха и членове на организационния комитет на Зимните младежки олимпийски игри през 2020, които ще се проведат в Лозана, Швейцария“, съобщи в социалните мрежи спортният министър.

На следващия ден Кралев е имал и дълга среща с генералния директор на МОК Кристоф Де Кепер и вицепрезидента проф. Угюр Ерденер.

„От проведените до момента срещи и разговори в Буенос Айрес станаха ясни две неща: Бюджетът за оперативните разходи за провеждането на игрите възлиза между 30 и 40 милиона евро. Българската кандидатура се радва на сериозна подкрепа от най-високо ниво в МОК. Мисля, че мисията е възможна и има смисъл да продължаваме да работим за подготовка на една успешна кандидатура на България за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2024“, съобщи Красен Кралев.  


Коментари (3)

Цецо Успех, стискам палци
10.10.2018 09:54 / Отговор
Весела Арнаудова Браво! Тези събития са много важни за промотиране на страната ни пред света.
10.10.2018 09:55 / Отговор
Иван Сапаревски Ако страната ни спечели домакинството, това би окуражило бизнес, политици и потребители в усилията да се справим с финансовите проблеми, стандарта на живот и безработицата. Някои промишлени сектори биха разчитали на работата, която ще трябва да се свърши по време на подготовката. Предполагам едно подобно домакинство би създало десетки хиляди работни места, а туристическа индустрия и ще засили позициите на България като една от най-посещаваните дестинации в света.
10.10.2018 10:09 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още