Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Националите U19 отстъпиха на Италия след тайбрек на старта на световното

Спорт

Националите U19 отстъпиха на Италия след тайбрек на старта на световното

Националите U19 отстъпиха на Италия след тайбрек на старта на световното - Tribune.bg
Снимка:

Родните представители отбелязаха драматичен старт на Мондиала, като не успяха да победят за втори път „скауадра адзура“ в рамките на месец и половина

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 19 години, който е воден от Пламен Христов, отстъпи на Италия с 2:3 (14:25, 25:21, 17:25, 25:22, 7:15) в първия си мач от група В на световното първенство в Тунис.

Така родните представители отбелязаха драматичен старт на Мондиала, като не успяха да победят за втори път „скауадра адзура“ в рамките на месец и половина. От Българската федерация по волейбол припомнят, че на младежкия олимпийски фестивал в Баку двата отбора отново се срещнаха на старта на турнира, като тогава, националите ни надиграха съперника с 3:2 гейма. След това италианците триумфираха с купата и първото място на престижната надпревара.

Най-резултатен в мача бе Самуил Вълчинов с 15 точки (2 блокади), Денис Карягин завърши с 14 точки (1 ас, 1 блокада). За Италия Алесандро Микелето бе реализатор с 18 точки (4 аса, 1 блокада), 16 точки добави Томазо Риналди (3 аса, 1 блокада).

Във втория ден от груповата фаза, на 22 август, тимът на България се изправя срещу Иран в 15:00 ч. б.в., а италианците излизат срещу Чехия в 12:00 ч.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати