Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Националните спортни бази са готови да посрещнат олимпийците на България (СНИМКИ)

Спорт

Националните спортни бази са готови да посрещнат олимпийците на България (СНИМКИ)

В момента се извършват довършителни освежавания на външните спортни обекти

Националните спортни бази „Белмекен“, „Спорт Палас“, „Раковски“ и гребните центрове в Кърджали и Пчелина са готови да посрещнат от 13 май олимпийците на България и техните треньори.

Спортисти, които ще покриват квоти за игрите в Токио 2021, получиха одобрение от спортния министър Красен Кралев да се подготвят в обектите, управлявани от Национална спортна база при стриктни противоепидемични мерки.

Задължително всички атлети и техните треньори при пристигането си ще трябва да покажат отрицателни резултати от тестове за коронавирус и всекидневно ще им бъде измервана температурата.

Същите мерки са валидни и за служителите във всички бази. На част от работещите там вече са направени PCR тестове.

По време на извънредното положение, обявено от Народното събрание заради борбата с разпространението на COVID-19, екипът на високопланинската спортна база „Белмекен“ успя да извърши редица подобрения на хотелската част.

Подменени са всички външни врати на стаите в хотел №1, вратите на баните вече са алуминиеви, а аксесоарите – нови. Нови са и всички матраци.

В момента се извършват довършителни освежавания на външните спортни обекти. Съоръженията за спорт в базата са напълно готови и дезинфекцирани.

От 13-и до 17-и май във ВСК „Белмекен“ се очаква да пристигнат общо 106 спортисти - състезатели от проектоолимпийските отбори по борба (мъже), свободен и класически стил и жени), бокс (мъже и жени), карате, джудо и плуване.

Всеки спортист или треньор ще бъде настанен в самостоятелна стая, където ще получава и храната си. Заниманията ще се провеждат по специално изготвен график, за да се спазват всички изисквания съгласно заповедта на Министерството на здравеопазването, на Министерството на младежта и спорта и на Национална спорта база, в чиито активи е ВСК „Белмекен“.

За здравето на атлетите ще се грижат трима лекари, като отговорник ще е д-р Стефан Стругаров.

Отлично подготвена и дезинфекцирана е и морската база „Спорт Палас“ (Варна). Там от 13 май до 18 май ще пристигнат за подготовка 60 състезатели и треньори от проектоолимпийските отбори по художествена гимнастика, вдигане на тежести (мъже и жени), бадминтон, таекуондо, фехтовка и борба (жени).

Екипът на базата се е постарал всички съоръжения, които спортистите ще използват, да са в отлично състояние и да отговарят на изискванията за хигиена в условията на борбата с коронавирус.

На базата „Раковски“ в София ще се подготвят състезателките от ансамбъла по художествена гимнастика и националите по спортна гимнастика. Гребните бази в Кърджали и Пчелина са готови да приемат националите по кану-каяк и гребане.

Достъпът на външни лица до базите на НСБ, в които ще се подготвят проектоолимпийците ни, ще е забранен.

Снимките са от ремонта, който е направен във ВСК "Белмекен".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети