Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Неделев: Живея втори живот след катастрофата

Спорт

Неделев: Живея втори живот след катастрофата

Неделев: Живея втори живот след катастрофата - Tribune.bg
Снимка:

Футболистът на Ботев (Пловдив) и български национал Тодор Неделев отново коментира тежкия инцидент с него в Тбилиси, участието на „жълто-черните“ в Лигата на конференциите и бъдещото му завръщане в игра.

Както е известно, 29-годишният полузащитник претърпя спешна и успешна операция на черепа, след като пострада при автомобилна катастрофа непосредствено след пристигането на националите в бившата съветска република за двубоя със селекцията на Вили Саньол от Лигата на нациите.

Очаква се от тази седмица той да започне леки тренировки.

„Много добре се чувствам. Искам отново лично да благодаря на доктор Шота Ингороква, защото ми спаси живота и направи така, че отново да мога да играя футбол. Доста време почивам и съм щастлив, че от следващата седмица ще мога да започна леки тренировки и да правя това, което обичам. Футболът много ми липсва“, каза Неделев пред БНТ.

Той коментира и отпадането на клубния си Ботев Пловдив от Лигата на конференциите след загубата с 0:2 като гост на кипърския АПОЕЛ Никозия. Неделев смята, че за „канарчетата“ най-важно сега е да се концентрират върху представянето си в Първа лига и да трупат точки.

„Вчера гледах гостуването на Ботев на АПОЕЛ Никозия и се ядосвах. Жалко, че отпаднахме от Лигата на конференциите, но сега най-важно е да се концентрираме върху първенството, защото не започнахме добре и трябва да трупаме точки“, каза талантливият футболист.

Неделев заяви, че му е тежко, че не може да помогне на отбора, но бе категоричен, че Ботев Пд ще направи всичко възможно и през следващия сезон да участва в евротурнирите било то чрез по-предно класиране, и чрез спечелването на Купата на България.

„Тежко ми е, че не мога да помогна на отбора. Миналата година се борихме да играем в европейските клубни турнири и успяхме, жалко е, че не успях да помогна на момчетата, но ще направим всичко възможно и през следващата кампания да участваме в Европа. Дали чрез по-горно класиране, или чрез спечелването на Купата, важното е да се класираме за евротурнирите“, добави халфът.

Той изрази надежда час по-скоро да се завърне на терена, но не си поставя определени срокове, за да го направи.

„Преди година бях контузен и почивах седем месеца, така че стъпка по стъпка и с търпение се надявам колкото се може по-бързо да се върна в игра. Надявам се всичко с главата ми е да е наред. Не искам да пресирам нещата и да си поставям срокове. Когато се почувствам добре, тогава ще се завърна на терена“, категоричен е Неделев.

Националът заяви, че постоянно се връща към случилото се в Тбилиси в средата на месец юни и добави, че най-важното е, че жив и здрав.

„Постоянно се връщам към случилото се в Тбилиси, но аз много не си спомням от катастрофата (смее се). Доктор Бочев доста съм го питал, защото ми е интересно какво точно е станало и с мен и със самия инцидент, като цяло. Питах доктора как съм говорил и как съм се чувствал преди и по време на пътя за болницата. От разказите му съм доста учуден, но най-важното е, че съм жив и здрав и мога да започна отново да правя това, което обичам“, сподели играчът.

Неделев заяви, че след инцидента живее втори живот.

„Усещам подкрепата на хората, най-много ми помага приятелката и семейството ми – те са неотлъчно до мен. Благодаря на всички хора, които ме подкрепяха и ми пожелаха бързо възстановяване. Всеки ден си казвам, че живея втори живот. Имам неща в себе си, които трябва да променя и се надявам да ги сторя“, завърши Тодор Неделев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети