Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Обмислят вариант без изпадащи отбори от efbet лига

Спорт

Обмислят вариант без изпадащи отбори от efbet лига

Обмислят вариант без изпадащи отбори от efbet лига - Tribune.bg
Снимка:

Сезонът в efbet Лига може да завърши без изпадащи отбори.

Тази идея броди сред някои членове на Изпълкома, но все още не е афиширана. Темата може да излезе на авансцената едва след паузата за национални отбори – в седмицата след 4 април, дата на парламентарните избори.

По принцип подобна по разпоредба на УЕФА промяна се прави година по-рано, но в родния футбол всичко е възможно и дори вече има сходен прецедент със смяна на формата на лигата, който през 2016 година евроцентралата одобри. И сега не е изключено да се стигне до рокада с връщане на старата класическа схема с 16 отбора, вместо с настоящите 14, пише "Труд".

Подобна идея се дискутира още от 2019-а насам, когато изтече 3-годишнит договор с нидерландската компания „Хипер-кюб“, предложила революционни промени в елита, включващи разделяне на класирането след редовния сезон на първа шестица и втора осмица.

Предвид тежката финансова криза, налегнала отборите от Втора лига, едва ли ще има желаещи за промоция, различни от Пирин Благоевград и Локомотив София. Третия в крайното подреждане ще играе бараж, както е и сега по регламент.

От миналия сезон се регламентира директно изпадащ от втората осмица, а за този се реши тази съдба да имат последните два тима в долната четворка.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети