Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Отложиха груповите тренировки в Италия

Спорт

Отложиха груповите тренировки в Италия

Отложиха груповите тренировки в Италия - Tribune.bg
Снимка:

Няколко клуба вече решиха дали да продължат с индивидуалните занимания или да разделят играчите на малки групи

Рестартът на пълноценните групови занимания в италианския професионален футбол от понеделник беше отложен.

"Гадзета дело спорт" и други медии на Апенините съобщиха, че научно-техническата комисия на правителството не е ратифицирала правилата, които бяха обявени миналата седмица, но впоследствие бяха поставени под въпрос от клубовете в Серия "А" и Италианската футболна федерация (ФИГК).

Няколко клуба вече решиха дали да продължат с индивидуалните тренировки или да разделят играчите на малки групи, които да спазват мерките за социална дистанция. Серия "А" се надява да поднови сезона, който бе преустановен на 9 март, на 13 юни.

Основната пречка по пътя към възобновяване на шампионата е свързана с настояване от стана на правителството, че ако играч даде положителна проба за коронавирус, целят състав трябва да бъде поставен под 14-дневна карантина. Клубовете спорят, че изолирането на въвлечения играч ще бъде достатъчно.

„Очевидно е, че това няма да ни позволи да приключим първенството до август, защото ако има 2-3 инфектирани играчи в един или два тима, всичко ще бъде систематично блокирано за няколко седмици. След като шансът за това е е малък, това означава, че 80-90% от тимовете няма да могат да завършат сезона до 2 август…в следващите няколко дни ще знаем повече“, каза президентът на Каляри Томазо Джулиани за радио Super Sound.

Клубовете са и против това всеки състав, включително треньорския и помощен персонал, да премине тренировъчен лагер в пълна изолация преди рестарта на сезона. Според тях това ще предизвика сериозни логистични проблеми.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Серия А

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети