Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Първите награди „Златен пояс“ 2018 (СНИМКИ)

Спорт

Първите награди „Златен пояс“ 2018 (СНИМКИ)

Спортният министър бе отличен от Националната асоциация на бойните спортове

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри престижните награди „Златен пояс“ 2018, които се провеждат за пръв път от Националната асоциация на бойните спортове.

„Вашите спортове най–ярко демонстрират идеята за хармонията между физическото и духовното израстване. Бойните спортове се доближават най-близо до древногръцкия идеал за свръхчовека „здрав дух, здраво тяло“, затова неслучайно тези спортове се радват на най-голям интерес сред децата – в 476 клуба от 12 федерации, членове на Националната асоциация на бойните спортове, тренират над 40 000 души“.

Това каза Красен Кралев по време на откриването на Наградите на Националната асоциация на бойните спортове, където бе награден с почетна награда „Златен пояс“ за принос в развитието на българския спорт.

„Това са най-бързо развиващите се спортове и няма как държавата да не го забележи и да не помага активно. Трябва да следваме желанието на младите хора да се усъвършенстват, да се развиват,  да тренират. Ние имаме  нуждата от  едно здраво поколение, силно и физически, и психически, и духовно“, заяви министърът като отправи благодарности към всички шампиони и бойци, които защитават достойно честта на България.

Кралев изрази радостта си от пълните салони, които вижда и ентусиазма, с който младите поемат по този път.

„Важно е да имаме, колкото се може повече шампиони, да ги обичаме, да ги уважаваме, защото тези деца имат нужда от модел за подражание, който да следват. Имаме нужда от здраво поколение, от силна България, от силни българи. Аз вярвам, че точно Вашите спортове са сърцето на тази промяна във възпитанието на българския народ, която ние сме длъжни да направим“, допълни Красен Кралев.

На събитието отличиха най-добрите спортисти, състезатели и треньори в сферата на бойните спортове в пет категории – „Най-добър спортист – мъж“, „Най-добър спортист – жена“, „Най-добър треньор“, „Ярка победа“, „Вярност на традициите“.

Двукратният олимпийски шампион по борба Армен Назарян награди най-добрия спортист при мъжете за 2018 г. Наградата бе връчена на Тихомир Тодоров, който тази година завоюва световно и европейско злато в Шотокан карате в категория до 87 кг.

Мариела Любенова, която спечели световния шампионат по киокушин за жени в Астана, Казахстан през ноември месец бе наградена с приза най-добър спортист при жените.

Главният мениджър на Федерацията по Шотокан карате-до и треньор на Българския национален отбор, Димитър Тодоранов, спечели приза за най-добър треньор за 2018 г.

Призът „Вярност на традициите“ – награда за съхранение на традициите в спорта чрез търпение, последователност, упоритост, непреклонност и отдаденост бе връчен на Александър Арабаджийски, 7-ми дан в Кендо.

Призът „Златен пояс“ в категория „Ярка победа“ бе връчен на Сенсей Захари Дамянов, който е четирикратен европейски шампион в супертежка категория на карате киокушин и четирикратен шампион на Америка в All American Open. Българският боец има второ и трето място на Световно първенство на категории и още редица победи.

За призовете се бориха над 40 000 спортисти, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията.

Националната асоциация на бойните спортове е учредена през 2015 година, за да подпомогне, подкрепи и популяризира бойните спортове в България. Част от асоциацията са централите по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска борба, които зарадваха гостите на събитието със на зрелищно шоу.

Всяка една от 12-те федерации раздаде и три индивидуални награди на своите бойци – най-добър спортист при мъжете за 2018 г, най-добър спортист при жените  и най-добър треньор на годината.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети