Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Перфектната серия на Ливърпул продължи и след Челси

Спорт

Перфектната серия на Ливърпул продължи и след Челси

Перфектната серия на Ливърпул продължи и след Челси - Tribune.bg
Снимка:

Арсенал обърна Астън Вила с човек по-малко

Ливърпул победи Челси с 2:1 в голямото дерби от 6-ия кръг на английската Висша лига.

На „Стамфорд Бридж” мърсисайдци поведоха до почивката с два гола от статични положения. Първо Алксандър-Арнолд отбеляза от пряк свободен удар в 14-та минута, а в 30-та Фирмино засече с глава центриране от свободен удар. Челси успя да намали, чрез Н’Голо Канте през второто полувреме, но до обрат не се стигна.

Ливърпул успя много умно да се възползва от слабостите на Челси в защита и изкова своя успех със солидна игра през първата част. При резултат 1:0 за „червените” Сесар Аспиликуета вкара топката във вратата на Адриан, но попадението бе отменено заради засада на Мейсън Маунт по-рано по време на атаката. След това дойде вторият гол във вратата на Кепа и така двата тима се оттеглиха на почивка.

След паузата бе ясно, че Челси трябва да напада. „Сините” успяха да върнат един гол чрез Канте. Завърналият се след контузия французин вкара красив индивидуален гол, дриблирайки покрай Фабиньо и още няколко футболисти в червено. Последва техничен удар в горния ъгъл и гол за Челси. Това обаче бе всичко, до което успяха да се доберат лондончани.

В другата среща по същото време Арсенал осъществи забележителен обрат и победи с 3:2 гостуващия Астън Вила, макар че игра повече от едно полувреме с човек по-малко заради изгонването на Мейтланд-Найлс.

Джон Макгин откри малко изненадващо за бирмингамци, а в края на полувремето Мейтланд-Найлс получи червен картон, за да направи нещата за Арсенал още по-сложни. Никола Пепе отбеляза от дузпа дебютния си гол за „артилеристите” след час игра, но веднага след това Астън Вила отново излезе напред след гол на Уесли.

Обратът за Арсенал дойде между 81-та и 83-та минути, когато последователно се разписаха Калъм Чеймбърс и Пиер-Емерик Обамеянг. До края домакините удържаха и се поздравиха със заслужени три точки./БГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати