Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Петя Аршинкова се класира за полуфинал на „Созопол Санта Марина Къп“

Спорт

Петя Аршинкова се класира за полуфинал на „Созопол Санта Марина Къп“

Петя Аршинкова се класира за полуфинал на Созопол Санта Марина Къп - Tribune.bg
Снимка:

Другите три български представителки в четвъртфиналите Габриела Михайлова, Зиновия Ванева и Стела Пеева загубиха днешните си срещи

Българската тенисистка Петя Аршинкова се класира за полуфиналите на международния турнир за жени „Созопол Санта Марина Къп" с награден фонд 15 000 долара, който се провежда на кортовете на Тенис център Санта Марина в едноименния ваканционен комплекс в Созопол. Другите три български представителки в четвъртфиналите Габриела Михайлова, Зиновия Ванева и Стела Пеева загубиха днешните си срещи и отпаднаха от борбата, съобщава Българската федерация по тенис.

Поставената под №3 в основната схема Аршинкова победи днес гъркинята Елени Мцентлидзе с 6:1 6:2, като това бе третата й поредна победа с точно този резултат в Созопол. Мачът продължи 1 час и 16 минути, като българката не допусна нито един пробив и в нито един момент от двубоя не остави съмнение коя е по-добрата тенисистка.

Следваща съперничка на Аршинкова ще бъде 18-годишната рускиня Екатерина Рейнголд, която отстрани днес Зиновия Ванева с категоричното 6:0 6:2. По подобен начин отпаднаха и другите две българки. Габриела Михайлова загуби от поставената под №2 в схемата Оона Орпана с 1:6 3:6, а 15-годишната Стела Пеева бе надиграна за 70 минути от словачката Михаела Кадлечкова с 1:6 1:6.

Полуфиналните срещи са насрочени за утре от 10:00 ч. на Тенис център Санта Марина. По програма днес трябва да се изиграе и вторият полуфинал на двойки, но дъжд бави началото му.

„Созопол Санта Марина Къп", който е включен в календара на международната федерация по тенис ITF и е валиден за световната женска ранглиста, е единственият турнир от този ранг за жени в България през тази година. Това е и последното международно състезание за годината от богатия календар на Тенис център Санта Марина, който се провежда със съдействието на Община Созопол и на БФТ. През 2019 г. тук имаше и турнир за мъже с награден фонд 15 000 долара, турнири за юноши и девойки до 18 г. от календара на ITF и до 14 г. от календара на европейската федерация Тенис Европа, както и редица държавни турнири от календара на БФТ, от веригата „Киндер+", множество състезания за деца и любители.

Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно селище „Санта Марина" в Созопол разполага с 8 твърди корта с фантастична гледка към морето. В последните четири години в тенис курорта са проведени над 50 престижни национални и международни състезания, в които са участвали над 1000 състезатели от над 50 страни.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети