Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Пиронкова обяви, че планира участие на "Аустрелиън Оупън"

Спорт

Пиронкова обяви, че планира участие на "Аустрелиън Оупън"

Пиронкова обяви, че планира участие на Аустрелиън Оупън - Tribune.bg
Снимка:

Тенисистката все още не потвърждава, че ще се завърне в националния отбор за "Фед Къп"

Цветана Пиронкова беше наградена като Спортист на месец септември в анкетата на Пресклуб България. Тенисистката, която след завръщането си на корта достигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ, събра 19 гласа от 20 възможни във вота на спортните медии. Един глас получи лекоатлетката Габриела Петрова, която спечели два златни медала на Балканиадата.

 
За плановете си в близко бъдеще Пиронкова заяви, че планира следващото й участие да е на Australian Open, стига турнирът да се проведе. "Много благодаря на всички за оказаната чест. Аз просто правя това, която обичам и за мен е най-важното. Конкретни планове за новия сезон нямам, защото все още няма официален календар на WТА. Затова не знам кое ще бъде следващото ми състезание. Имам планове да играя на Откритото първенство на Австралия, но трябва да се запозная с условията заради коронавируса, защото се очаква да има двуседмична карантина", каза първата ни ракета при жените.

По повод на завръщането й за двубоите от Фед къп беше уклончива, без да отговори твърдо с „да“, но допълни, че редовно общува с капитана на женския национален отбор Дора Рангелова.

Пиронкова не мисли, че има промяна в тениса след завръщането й. "Нивото си е също толкова високо, само има нови имена, които не познавам. Лично аз се чувствах доста уверена при завръщането си, но не смеех да правя прогнози. След първия и втория мач на Откритото първенство на САЩ придобих дори по-голяма увереност. Аз направих доста сериозна подготовка и заедно с опита, който има 15 години, това даде резултат", добави пловдивчанката.
 
Цвети все още не мисли за край на кариерата си. "На този етап се наслаждавам, че отново съм на корта и не си поставям времеви рамки. Може да играя още 10 години, може да играя още два месеца. Аз живея за момента и това е най-важното", каза Пиронкова.

Цвети призна, че маркетингът, с който се занимава от няколко години и налагането на своя марка екипировка е нейна отдавнащна мечта и допълни, че предстои пускането и на мъжка линия.
 
Пиронкова е посланик на турнира Sofia Open, който започна вчера в "Арена Армеец" в столицата. 
 
"Навярно ще гледам някои мачове през уикенда, но през седмицата не мога, защото тренирам. Това е едно страхотно тенис събитие, както и голяма възможност за българите, които участват в турнира", заяви тя.

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети