Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. По случай юбилея: БФС преговаря за приятелски мач с Германия

Спорт

По случай юбилея: БФС преговаря за приятелски мач с Германия

По случай юбилея: БФС преговаря за приятелски мач с Германия - Tribune.bg
Снимка:

Точна дата не е определена, но се очаква честването да е през лятото на 2023-а година.

Временният президент на БФС - Михаил Касабов, е стартирал преговори за приятелски мач с Германия по случай вековния юбилей на футбола ни.

„Бундестимът планира две години напред програмата си и затова от рано заявихме намерението си. И на този етап имам уверението на германските колеги, че ако отборите ни не са в една квалификационна група за Евро 2024, мачът ще се организира“, заяви Касабов пред „Труд“.

Благодарение на контактите си Касабов вече уреди подобен дуел в края на миналия век, който завърши 2:2, а вратар на немците беше Оливер Кан.

„Тогава Германия направи жест съгласявайки се приходите от ТВ правата да останат за България. Касата на БФС беше празна и се нуждаехме от приходи, за да стабилизираме положението. Докато сега поводът е празничен“, сподели още той.

Касабов съобщи и друга новина - официално прокуратурата е прекратила проверката срещу БФС поради отсъствие на престъпление. Разследването започна шумно след оставката на Борислав Михайлов през октомври 2019-а.

„Не знам дали ще ви прозвучи абсурдно, но като ръководен орган съюзът може би имаше нужда да мине през мащабна проверка. И надявам сега БФС да получи макар и малък щит пред нападки за корупция“, коментира още Касабов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати