Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Пранди: Направихме силен мач срещу един от трите най-добри отбора в света

Спорт

Пранди: Направихме силен мач срещу един от трите най-добри отбора в света

Пранди: Направихме силен мач срещу един от трите най-добри отбора в света - Tribune.bg
Снимка:

Бяхме близо до нещо голямо, но ни се изплъзна, съжалява Цветан Соколов

"Направихме силен мач срещу един от трите най-добри отбора в света. Дори, гледайки статистиката, виждам, че в някои показатели дори сме се справили по-добре от Бразилия. Но остава изключително голямата горчивина от крайния неуспех. Не успяхме да поддържаме нивото, което демонстрирахме в първите две части. Не успяхме да спечелим точката, с която да спечелим с 3:0, допуснахме грешка и впоследствие Бразилия ни надигра и заслужено спечели с 3:2", коментира волейболният селекционер Силвано Пранди след драматичното поражение от олимпийските шампиони във Варна.

"Да си говорим, че сме играли силно в този момент, ще бъде по-скоро търсене на някакъв вариант да се утешаваме. Но в момента при мен преобладава горчивината и голямото разочарование от пропуснатият шанс да постигнем голямата си цел. Когато минат два-три дни и поотминат емоциите, тогава може конкретно да анализираме какво точно направихме в този мач. Факт е, че имахме страхотен шанс, но за съжаление не успяхме да го реализираме.Да, можем да говорим за израстване, но сега трябва да мислим основно какво още трябва да подобряваме, върху какво още трябва да работим, за да подобрим още играта си", добави Пранди.

"Не мога да ви кажа в момента какво точно очаквам от европейското първенство - аз съм треньор, а не ясновидец, за да давам конкретни прогнози. За мен е важно след няколко дни да подготвим списъка от състезатели, които ще включа за европейското първенство и да се върнем в залата, където ни очаква много работа. Позитивното за мен е, че вече имаме изградената основа, върху която да стъпим. От тази гледна точка съм по-скоро оптимист", каза още треньорът на България.

"Случи се това, че не успяхме да се възползваме от една ситауция в третия гейм, в която трябваше да затворим мача. Какво да ви кажа? Не успяхме да победим Олимпийския шампион. Бразилия победи и се класира на Олимпийски игри, а ние можем само да говорим можеше ли, не можеше, ли, но всичко се вижда на игрището, а ние не успяхме да се възползваме от техните грешки", заяви Цветан Соколов.

"Европейската олимпийска квалификация е едно мини-европейско от най-силните селекции. Сега отиваме да играем "руска рулетка”, защото ще изиграем седем мача за осем дни, но се надявам да сме здрави и да се подготвим по най-добрия начин. Трудно е, защото бяхме толкова близо до класиране, но ни се изплъзна. Всички в отбора съжаляват, защото имахме възможност да направим нещо голямо, в което много хора не вярваха. Но нека гледаме напред, защото има още мачове и време”, каза още Цецо Соколов.

"Имахме криле първите два гейма и половина. Но, за съжаление, не успяхме да натиснем достатъчно противника. Имахме своите моменти и в третия, и в четвъртия гейм. Не издържахме на напрежението. Бразилия заигра по-силно, на нас ни спадна играта, почнахме да бъркаме. Не можахме да отиграем лесните ситуации и така дойде спадът в играта ни. Чувството да играя срещу Бразилия в такъв мач с такъв залог е уникално. Не съм гледал много от другата страна. Стараех се да помагам на моя отбор. Не знам на какво точно се дължи спадът. Играеш, играеш - всичко върви и в един момент нещо се обърна. Дойдоха 3-4 елементарни грешки и от тях всичко тръгна надолу. Може би ни липсваше и малко опит в тези ситуации. Във важните ситуации ни липсваше именно това. Имахме и мачбол. Не ни се получиха нещата в най-важните моменти", заяви Мартин Атанасов, цитиран от официалния сайт на Българската федерация по волейбол.

"Смея да кажа, че на европейската олимпийска квалификация ще бъде много по-трудно, отколкото сега. Ако играем, както в първите два гейма днес, ще отидем на Олимпийски игри. Но такава форма не се поддържа толкова лесно. Надявам се да се класираме, но хората не трябва да имат толкова големи очаквания, колкото имаха сега", добави Атанасов и изказа благодарности към публиката във Варна и феновете в цяла България:

"Атмосферата беше уникална. Залата беше препълнена. Мисля, че и цяла България е гледала този мач. Особено в първите два гейма летяхме. После - не се получиха нещата. Но искам да благодаря на цяла България за силната подкрепа и се надявам да ги зарадваме в европейския турнир."


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети