Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Пропадането продължава: Гришо остава извън топ 70

Спорт

Пропадането продължава: Гришо остава извън топ 70

Пропадането продължава: Гришо остава извън топ 70 - Tribune.bg
Снимка:

Това ще се случи за първи път от 7 години

Слабото представяне на Григор Димитров продължава да се отразява негативно на позицията му в ранглистата. След поражението от Стан Вавринка в Монреал българинът ще загуби още около 20 позиции и със сигурност от следващата седмица ще бъде извън топ 70 за първи път от 7 години насам.

Димитров стартира 2018-а година под номер 3 в света, но е възможно да завърши календарната 2019-а извън топ 100, твърди БТВ.

Според „Новспорт“ 3 септември може да се окаже ключова дата за Димитров, защото това е денят, в който капитанът ни за Купа „Дейвис“ Тодор Енев трябва да заяви състава, с който ще играе срещу ЮАР от втора група на Евро-африканската зона.

Към момента вероятността Григор да даде положителен отговор на Енев е минимална. Миналия месец капитанът призна, че няма подобна индикация, като никой от щаба на първата ни ракета не се е свързал с него в тази посока.

Всичко това поставя под сериозна въпросителна участието на Димитров на олимпиадата в Токио 2020. Ако 28-годишният хасковлия не играе за „Дейвис“ през септември, той няма да отговаря на критериите на ITF за Игрите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети